Betonvloer voor woning
Vloeren

Zelf je meubels verfraaien? Ontdek epoxy giethars

Ben je regelmatig aan het klussen of hou je ervan om meubels te verfraaien? Maak kennis met epoxy giethars. Dit materiaal is uitstekend geschikt om meubels te verfraaien en kan bovendien ook op vloeren en wanden worden toegepast. We vertellen je graag wat meer over de mogelijkheden van epoxy giethars en waar je op moet letten als je dit materiaal wil toepassen om een tafel of vloer te decoreren.

Tafels en vloeren verfraaien

Epoxy giethars kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Steeds meer mensen gaan aan de slag om zelf hun eigen meubels te verfraaien en te decoreren. Daarvoor is epoxy giethars ook uitstekend geschikt. Het is oplosmiddelvrij en ruikt niet. Met dit materiaal kan een kunststof laag worden aangebracht die dient ter bescherming of decoratie. Epoxy materiaal heeft een hoge krasvastheid en biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf. Het is bijvoorbeeld ook uitstekend geschikt voor een tafel die buiten staat. Bovendien is het gemakkelijk om de giethars uit te laten vloeien zodat deze geheel egaal is aangebracht.

Epoxy giethars op de vloer gebruiken

Wanneer er materiaal soortgelijk aan epoxy giethars op de vloer wordt gebruikt, dan spreekt men ook wel over een gietvloer. Dit houdt in dat de bestaande ondervloer wordt voorzien van een nieuwe laag kunststof gietvloer. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden kan de giethars eenvoudig over de bestaande vloer gegoten worden. De gietvloer kosten zijn ook niet gering maar er is ook een vloercoating variant die goedkoper is. Alleen bij een zuigende ondergrond zoals een houten vloer of een betonnen vloer is het noodzakelijk om een kleine laag aan te brengen. Hetzelfde geldt voor het decoreren van meubels met epoxy giethars. Materiaal zoals hout en beton vraagt om een primerlaag voordat de kunststof laag aangebracht kan worden.

Decoratiemateriaal kopen

Kan je niet wachten om zelf aan de slag te gaan met het gieten van de vloer of het decoreren van meubels met epoxy giethars? Neem dan een kijkje op Epoxywinkel.nl. Hier vind je alle materialen om zelf aan de slag te gaan met het gieten van een vloer of het aanbrengen van een kunststof gietlaag om een meubel te decoreren.