tegellaminaat
Laminaat Vloeren

Voordelen van tegelvloeren

Een tegelvloer voegt veel karakter toe aan een woning. Zeker in keukens, de hal en badkamers hebben tegels de voorkeur omdat ze hier verschillende voordelen bieden. Een tegelvloer is een type vloer dat bestaat uit kleine, harde tegels die op de grond worden gelegd. We leggen je in dit artikel meer uit over de voordelen van tegelvloeren en een eventuele andere optie om een mooi tegelpatroon aan je woning toe te voegen. Lees dus snel verder om meer over tegels in een interieur te leren.

Wat zijn de voordelen van een tegelvloer?

Tegelvloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijke onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, stijlen en afmetingen. Dit betekent dat er altijd een tegelvloer is die bij jouw interieur past.

Een tegelvloer kan in bijna elke ruimte worden gelegd, waaronder keukens, badkamers, woonkamers en zelfs buitenruimtes. Ze zijn bestand tegen vocht en krassen, daarnaast vereisen weinig onderhoud. Een tegelvloer kan gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek en milde reinigingsmiddelen.

Er zijn verschillende soorten tegelvloeren, zoals keramische tegels, natuursteen tegels en porseleinen tegels. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Bij het kiezen van een tegelvloer is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en het doel van de ruimte waar de vloer wordt gelegd, en hoeveel onderhoud je bereid bent om te doen.

Laminaat in plaats van echte tegels

Een nadeel van tegels is dat ze zeer fragiel zijn. Een ander nadeel is de temperatuur van tegels, ze zijn namelijk vrij koel. Dit is een voordeel in de zomer maar een groot nadeel in de winter. Wil je liever tegels die minder gevoelig zijn voor kou en gemakkelijker te leggen zijn? Dan is tegellaminaat echt een goede oplossing. Dit lijkt namelijk heel erg op echte tegels, maar is gemaakt van een kunststof toplaag met een afbeelding van tegels daaronder. Het heeft de uitstraling en het gladde gevoel van een tegelvloer, maar is goedkoper, minder koud en gemakkelijker te installeren.

Een voordeel van tegel laminaat is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Het kan gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek en milde reinigingsmiddelen. Daarnaast is het beter bestand tegen vlekken en krassen. De voegen zijn niet zo ruw als het mortel dat je tussen de echte tegels ziet en daarom blijven de voegen een stuk mooier door de jaren heen. Bovendien is tegel laminaat veel minder duur dan een echte tegelvloer, wat betekent dat je kunt besparen op de kosten van je vloer. Hierdoor kun je tegel laminaat prima gebruiken voor je hele huis.