Vloeren

Voordelen van tapijttegels voor een huis met kinderen

Gaat u verbouwen of verhuizen en heeft u kinderen? Dan is de uitstraling van een nieuwe vloer vast niet enige waar u op let; de vloer moet immers ook praktisch zijn voor de kinderen. Eén van deze praktische opties zijn tapijttegels. In dit artikel leggen we uit waarom.

Geen problemen met kruipen

Kruipen uw kinderen heel de dag over de vloer rond? Dan hoeft u niet bang te zijn dat de vloer snel kapot gaat. Tapijttegels zijn immers erg duurzaam, wat betekent dat ze erg lang meegaan. 

Naast dat de tapijttegels niet snel slijten, zullen ook de broeken van uw kinderen niet snel slijten. De tegels zijn namelijk zacht en voelen comfortabel aan. Hoeveel uw kind ook rondkruipt of hoe lang uw kind ook zit; het zal niet oncomfortabel zijn voor uw kind. Daarnaast zorgt de zachtheid van de tegels ervoor dat de kleding van uw kruipende kinderen niet snel slijt.

Tapijttegels zijn gemakkelijk zelf te leggen en vervangen

Gebeurt het toch dat één of meerdere van de tegels stuk gaat of dat er iets anders mee gebeurt. Dan zijn de kapotte tegels super makkelijk te vervangen. Het voordeel van tapijttegels is namelijk dat u één losse tegels tussen de rest uit kunt halen. Dit betekent dat wanneer u één of een aantal kapotte tegels heeft, u niet het complete tapijt hoeft te vervangen, maar gewoon de desbetreffende tegel(s) kunt vervangen voor een nieuwe.

Tapijttegels zijn gemakkelijk schoon te maken

Wanneer u kinderen heeft, weet u vast wel dat uw vloer nooit compleet vlekvrij zal blijven. Kinderen spelen, rennen en knoeien, wat natuurlijk normaal is wanneer ze opgroeien. Echter betekent dit ook dat er meer dan eens gemorst zal worden met eten of drinken, of dat stiften soms zullen vallen.

Tapijttegels zijn gemakkelijk schoon te maken, omdat u, zoals eerder gezegd, één losse tegel tussen de vloer uit kunt halen. Wanneer u uw vloer schoon wilt maken, hoeft u dus niet uw complete tapijt schoon te maken, maar kunt u gewoon de vieze tegel(s) tussen de rest uithalen, deze schoonmaken en weer terugleggen tussen de andere tegels.


Heeft u nog andere vragen over tapijttegels, of wilt u weten wat de opties zijn? Dan kunt u het beste contact opnemen met een aanbieder, zoals Van Heugten Tapijttegels.