Vloerkleden

Vloerkleden

Vloerkleden

Vloerkleden en karpet

Voor de aanschaf van Vloerkleed en karpet, is het verstandig de juiste informatie te hebben. Een vloerkleed of karpet kan namelijk een enorm verschil maken in sfeer. Daar helpen wij u graag mee.

Soorten vloerkleden/karpet
Allereerst is het belangrijk om te weten welk soort vloerkleed of karpet bij u past.
Synthetisch
Een synthetisch vloerkleed is gemaakt van synthetische materialen, zoals de naam als zegt. Daarbij kunt u denken aan polyester, acryl of polyamide. Natuurlijk zijn er nog veel meer materialen waarvan een synthetisch vloerkleed gemaakt kan zijn, maar dit zijn de voornaamste.

Het synthetische karpet is het meest verkochte parket in Nederland. Dit is natuurlijk niet voor niets. Een synthetisch vloerkleed heeft tal van voordelen. Ze slijten niet snel, zijn schimmelbestendig en heel geschikt voor mensen met een allergie. Ook zijn synthetische vloerkleden kleurvast, wel zijn deze iets minder zacht dan een vloerkleed van bijvoorbeeld wol.

Wol
Een wollen vloerkleed is uiteraard gemaakt van wol. De eigenschappen die wol heeft, heeft een wollen parket ook. De wollen vloerkleden zijn warm, zacht en hebben een geluiddempende werking. Ook zijn ze warmte-isolerend. De herkomst van het wol bepaalt de kwaliteit van het vloerkleed. Ook de levensduur wordt hierdoor bepaald. Een wollen vloerkleed heeft een veerkrachtige vezel. Door natuurlijke vezeleigenschappen blijft een wollen vloerkleed langer schoon.

Kokos
Een andere vloerkleed soort is het vloerkleed van kokos. De kokosnoot vezels worden geweven in verschillende patronen. Een parket van kokos ziet eruit als een karpet van sisal, maar voelt wat harder en ruwer aan. Door deze structuur is dit vloerkleed minder geschikt voor een slaapkamer. Ook in natte ruimtes werkt een vloerkleed van kokos niet geweldig, kokos neemt namelijk vocht op.

Wel is kokos sterk en dempt het geluid. Ook is het warmte-isolerend. Door deze eigenschappen is een vloerkleed van kokos bijzonder geschikt voor ruimte waarin veel gelopen wordt.

Sisal
Sisal is duurzaam en heeft vocht absorberende eigenschappen. Ook is sisal brandvertragend. Een vloerkleed van sisal heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Doordat sisal een natuurproduct is, vereist het wel onderhoud. Sisal is bijvoorbeeld erg gevoelig voor zonlicht, vlekken en vocht. Als u regelmatig stofzuigt, zorgt u ervoor dat vuil zich niet vastkleeft aan de vezels. Als u per ongeluk vloeistof op het parket knoeit, moet dit direct worden afgedaan met keukenpapier of een schone doek. Dit doet u door te deppen, door te wrijven, wrijft u de vlek er alleen maar in.

Hoogpolig of gesneden pool
Bij de keuze tussen hoog- en laagpolige (gesneden pool) vloerkleden, is het verstandig om te kijken naar hoe weelderig u uw vloerkleed wilt. Hoe hoger de polen, hoe weelderig het vloerkleed. Nadeel van vloerkleed dat heel hoogpolig is, is wel dat deze moeilijke te reinigen zijn. Dit zorgt ervoor dat deze minder lang mee gaat. Kortpolige tapijten zijn wat compacter en daardoor geschikt voor zwaarder woongebruik.
Waar plaatst u een vloerkleed of karpet?
Een vloerkleed of parket kan overal in huis geplaatst worden. Tegenwoordig wordt het vloerkleed ook gebruikt in de slaapkamer. Als u in een kamer sfeer mist, is een parket daar een geweldige oplossing voor. Deze zorgen voor sfeer. Ook om een grote ruimte wat huiselijker te maken, kan een vloerkleed een perfecte oplossing zijn. Als u een vloerkleed met een groot formaat nodig heeft, kunt u deze ook op maat laten maken.

Succes met de keuze van uw vloerkleed!