Vloeren

Vloeren

Wonen en vloeren

Bij de inrichting van een huis komt uiteraard ook de vloerbedekking ter sprake. Waarvoor moet ik kiezen? Een tapijt, laminaat, vinyl, pvc? Het lijkt vaak makkelijk, maar is dat ook echt zo?

Een mooie vloer

In het woon- en leefgedeelte kies je een andere soort vloer dan voor de keuken of de slaapkamer. Dat heeft niet alleen te maken met de sfeer, maar ook met het bedieningsgemak. Een tapijt in de keuken is bijvoorbeeld niet direct aan te bevelen. Hier zal pvc of laminaat beter werken, want in een keuken wordt sneller iets gemorst dan in de woonkamer. Het kan dan ook geen kwaad om alles goed te plannen. Een mooie vloer siert de kamer. Zorgt voor de sfeer.

Effectief

Steeds meer mensen kijken bij het leggen van een vloerbedekking naar de effectiviteit. Veel zal daarbij afhangen van de gezinsomstandigheden. Een mooi, duur tapijt in een kamer waar kleine kinderen spelen, is niet direct aan te bevelen. Hier zal laminaat of vinyl veel efficiënter zijn. In de keuken of op de badkamer zorgt pvc voor het schoonhoud gemak.
Verder kan een allergie of chronische ziekte een rol spelen, waardoor een tapijt minder geschikt zal zijn en laminaat eventuele problemen voorkomt.
Ook komen epoxy vloeren steeds meer in opkomst, een mooie strakke naadloze vloer, in glans of mat voor de moderne inrichting.
Voor een PVC-vloer is een gladde vlakke ondergrond ook van cruciaal belang. Hier zal ook geëgaliseerd moeten worden.
Kijk voor een expert in vloercoating

Inrichting

Een huis inrichten is voor de een die heerlijke uitdaging en voor de ander stress. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we iets te kiezen hebben. Dat is echter voor sommige mensen echter het grote probleem. Wat moet ik nou kiezen?
Veel hangt dus af van de omstandigheden, van de gezinssamenstelling, van de persoonlijke voorkeur of van opgedane ervaringen. Bij de inrichting kan het handig zijn om rustig te gaan zitten en per kamer de vloerbedekking te bespreken. Op die manier krijgt men een overzicht en kan men op zoek gaan naar het materiaal dat men voor ogen heeft. Het is ook handig om een totaalbudget vast te stellen. Mooi wonen is niet alleen een zaak van een mooi huis op een mooie locatie, het is vooral een zaak van sfeervol en smaakvol inrichten.

Verschillende keuzes

Je kunt er voor kiezen om hetzelfde materiaal voor het hele huis te gebruiken, maar dan in verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Je kunt er ook voor kiezen om dat te laten afhangen van de functie van een kamer. Zo zal pvc op een trap niet zo handig zijn in verband met kans op slippen. Ook is een tapijt in de badkamer af te raden. Terwijl een mooi tapijt op het laminaat in de woonkamer net dat extra geeft.
Wonen is iets persoonlijks. De keuze van de vloerbekleding eveneens.

Functioneel of mooi?

Dit alles roept de vraag op of een vloer functioneel of mooi moet worden bekleed? Maar waarom kan functioneel niet ook mooi zijn? Een mooie vloer kan bedekt zijn met pvc, met vinyl, met laminaat of met een tapijt. Of met een combinatie daarvan. Mooi wonen en een sfeervolle inrichting wordt niet bepaald door dure materialen, maar door goede – en passende keuzes. Dat begint bij een mooie vloer, die past bij de meubels, bij de raamdecoratie en bij het geheel. Daarbij geldt dat een mooie vloer ook een investering voor vele jaren kan zijn. Laminaat gaat minstens 10 jaar mee, vaak langer. Een mooi tapijt bij heel wat mensen een leven lang. Goed kiezen is dus ook geld waard.

Denkt u eraan voor dat u een vloer aanschaft, dat er bij vloerverwarming, een goede isolatie onder de vloer ligt?
Anders heeft u niet het maximale rendement en bovendien kan er vocht ontstaan, dit komt niet ten goede van uw vloer.
Kijk voor meer informatie bodemisolatie.