PVC vloeren
Vloeren

PVC vloeren

Wat is PVC

Polyvinylchloride, afgekort PVC is een materiaal dat ontstaat uit een combinatie van aardolie en zout. De meest kenmerkende eigenschappen van PVC zijn de slechte brandbaarheid, transparantie en hardheid. Door PVC te mengen met additieven krijgt PVC zijn kleur, wordt het lichtbestendig of buigzaam gemaakt. click-PVC vloeren zijn er zowel in harde als buigzame kwaliteit en leverbaar in stroken, tegels en biezen. Deze kunnen met een kliksysteem, wat we ook bij andersoortig laminaat terug zien, aan elkaar geklikt of direct op de ondervloer geplakt worden.

 

Voordelen PVC vloer

Voordat we verder ingaan op de verschillende PVC vloersystemen en manieren van leggen eerst enkel voordelen van PVC vloerelementen op rij:

Onder een PVC vloer is zonder problemen vloerverwarming te gebruiken. Een ondervloer van een andersoortig materiaal is niet vereist en door de goede warmte geleidende eigenschappen van PVC zal de vloer zijn warmte voor lange tijd vasthouden.
Hoge slijtvastigheid. De hoogwaardige PU-toplaag zorgt ervoor dat zuren, kleurstoffen en bijtende middelen slecht inwerken op de onderlaag. Het is deze PU-beschermlaag die de kwaliteit van de PVC vloer aangeeft, niet de dikte van de strook of tegel.
PVC is niet onderhevig aan krimp of uitzetting en kan daarom strak tegen muren en drempels aangelegd worden. Door de geringe dikte geven PVC vloerdelen geen problemen met de hoogte van deuren en ook het holle geluid wat andersoortig laminaat geeft komt u bij PVC laminaat niet tegen.

PVC-stroken
PVC-vloer
 

Soorten PVC vloer

Een PVC vloer is te verkrijgen als strook of tegel en kan op onderstaande manieren gelegd worden:

Klik PVC, een iets dikker PVC vloerelement waarbij de delen aan elkaar geklikt worden met een kliksysteem dat we ook kennen van andersoortig laminaat. De op deze manier gelegde vloer is geschikt voor vochtige ruimtes en eventuele doortekening van onderliggende oneffenheden is door de dikte van het materiaal uitgesloten. Click PVC kan met of zonder ondervloer gelegd worden, is geluiddempend, zelf makkelijk te leggen en bij verhuizing eventueel mee te nemen.
Plak PVC, de meest toegepaste PVC vloer. Plak PVC vloerstroken- of tegels zijn onder te verdelen in zelfklevende PVC en verlijmde PVC. De ondervloer dient geëgaliseerd te worden met een Egaline en volledig stofvrij te zijn. Ideaal in combinatie met vloerverwarming en dunner dan klik PVC.
Magnetisch PVC laminaat is voorzien is van een metaalgranulaat. De PVC stroken liggen los op de vloer en worden niet, zoals bij Click PVC, met elkaar verbonden. Op de geëgaliseerde ondervloer wordt een magnetische folie gespannen waarop het PVC laminaat los gelegd wordt.

 

Veelzijdigheid van een PVC vloer

De decoratieve mogelijkheden van een PVC vloer zijn oneindig. Met de moderne printtechnieken van tegenwoordig ziet u geen verschil meer tussen PVC en echt hout, marmer of natuursteen. Net als de deze natuurlijke materialen gaat ook een PVC vloer jaren mee alleen hoeft u een PVC vloer nooit meer in de was te zetten, te schuren of opnieuw te polijsten. Eenmaal gelegd bent u voor jaren voorzien van een mooie duurzame vloer.
Niet voor niks worden PVC vloeren steeds vaker als projectvloeren gebruikt.

Kijk ook eens op PVC aanbieding