PVC vloer schoonmaken
Vloeren

PVC vloer schoonmaken? Let op deze punten!

Als je een PVC vloer hebt in huis, dan wil je natuurlijk dat de vloer zo lang mogelijk meegaat en er netjes uit blijft zien. Het regelmatig schoonmaken van de PVC vloer is daarom belangrijk. Lees de onderstaande tekst goed om te weten op welke punten je moet letten wanneer je een PVC vloer gaat schoonmaken.

Een PVC vloer schoonmaken

Het schoonmaken van een PVC vloer is geen moeilijke taak aangezien PVC vloeren over het algemeen bekend staan als onderhoudsvriendelijke vloeren. Het gaat om een vloer waarbij je zelf om de paar dagen kunt zorgen voor het onderhoud. Naast het regelmatig onderhoud is het ook verstandig om van tijd tot tijd een intensieve onderhoudsbeurt te regelen via een expert die dan een beschermlaag aanbrengt op de vloer. Wil je je PVC vloer op een efficiënte manier schoonmaken, dan kan je een speciale PVC reiniger bestellen online.

Op de juiste manier schoonmaken

Het schoonmaken van een PVC vloer kan makkelijk lijken aangezien het gaat om een onderhoudsarme vloer met een gladde oppervlakte. Een PVC vloer kan schoongemaakt worden door middel van een dweil met lauw of warm water of een stofzuiger, waardoor je amper tijd kwijt bent aan het schoonmaakwerk. Vermijd overigens het gebruik van een stoomreiniger aangezien dit schade kan richten aan je PVC vloer vanwege de hitte.

Sluit een onderhoudscontract af

Een ander slim idee is het afsluiten van een onderhoudscontract met een expert. Hierbij sluit je een jaarlijks contract af waardoor de expert periodiek langskomt en je PVC vloer voorziet van een grondige onderhoudsbeurt, waaronder ook het aanbrengen van een nieuwe beschermende toplaag.

Zelf de vloer reinigen

Je kunt bij verschillende leveranciers terecht voor het kopen van een kwalitatief goede en betaalbare vloerreinigingsset speciaal voor PVC vloeren. Het gaat om reinigingsmiddelen die geen schadelijke chemicaliën bevatten, waardoor de PVC vloer langer meegaat, er geen doffe vlekken of strepen ontstaan op de vloer en de antislip laag minder makkelijk zal slijten. Je kunt een PVC reiniger bestellen online bij AllesVoorUwVloer, dan weet je zeker dat je de beste onderhoudsproducten voor je vloer koopt.