Hoe kies je het juiste parketlaminaat
Laminaat Vloeren

Parketlaminaat Floorlife: tijdloos en nooit saai

Razend populair en een grote favoriet onder veel mensen, parketvloeren. Schaf deze vloer aan en gebruik deze voor de rest van jouw leven. Geef het de uitstraling die jij wilt. Daarbij is parketlaminaat van Floorlife ook nog eens duurzaam. Draag dus jouw steentje bij aan een duurzamere wereld en ervaar de strakke en moderne eigenschappen van een parketvloer. We zullen bespreken hoe jij het beste een parketvloer kiest, de duurzaamheid van de vloeren, het eenvoudig zelf leggen van de vloer en de voordelen van parketlaminaat.

Hoe kies je het juiste parketlaminaat?

Kies voor verschillende looks vloeren. Een natuurlijke, zeer moderne of een warme uitstraling. Alles is mogelijk en door de parketvloer opnieuw te schuren en oliën geef je de vloer binnen de kortste keren een nieuwe uitstraling. Kijk dus goed wat past in jouw interieur. Rustieke en stoere vloeren beschikken over noesten en kleurverschillen, je kunt daarbij ook nog kiezen voor extra grote noesten en opgestopte scheuren voor dat beetje extra karakter. Toch liever een rustigere uitstraling? Kies dan voor parketlaminaat met noesten die niet groter zijn dan 1,5 centimeter.
Voor de verschillende opties, klik hier!

Daarnaast de keuze voor gerookte of niet gerookte parketvloeren. Wat houdt dit in? Een gerookte vloer benadrukt de natuurlijke uitstraling en structuur net iets extra. Het rookeffect geeft een unieke uitstraling aan jouw vloer.

Help mee aan een duurzamere wereld

Het wordt steeds belangrijker in de samenleving, duurzaamheid. Wanneer je dus gaat kiezen voor een nieuwe vloer kun je hier rekening mee houden. Een parketvloer is een houten vloer, een natuurproduct dus. De vloeren van Floorlife zijn daarbij ook nog eens voorzien van een FSC keurmerk. Het hout van de vloeren komt uit een duurzaam bosgebied en daarbij wordt voor iedere boom die wordt gekapt dan een nieuwe teruggeplaatst.

Leg jouw vloer eenvoudig zelf

Clickverbindingen van vloeren zijn essentieel voor de manier van leggen en de mate van kwaliteit. Zorg ervoor dat er een goede clickverbinding in de vloer zit. Een slechte verbinding van de vloer zorgt namelijk dat de vloer niet goed verbonden is, er daardoor kieren kunnen ontstaan en jouw vloer beschadigd raakt. Bacteriën en vuil gaan dan makkelijk en snel tussen de kieren zitten wat niet hygiënisch is. Daarnaast geeft het een rommelige uitstraling. Een goede clickverbinding zorgt dat stof en vuil niet tussen kieren gaan zitten en jij een mooie en strakke vloer hebt liggen. Daarnaast kan het jou veel geld besparen doordat jij de vloer zo eenvoudig zelf kunt leggen.

Voordelen parket

Parket heeft vele voordelen zoals jij zelf zal ervaren wanneer je een parketvloer hebt of gaat ervaren wanneer je er een zal aanschaffen. Een aantal voordelen zijn:

  • Een tijdloze vloer met een natuurlijke uitstraling
  • Kies voor duurzaam, parket is volledig gemaakt van hout
  • Een perfecte combinatie wanneer je vloerverwarming hebt
  • Voor ieder interieur een optie, strak en modern tot rustiek en landelijk

Je hebt veel keuzes om jouw vloer zelf samen te stellen. Laat je bij twijfel dus altijd adviseren door een specialist. Zo kom je bij de vloer die in jouw interieur past.