Laminaat

Laminaat onderhouden: drie tips

Wie langer plezier wil hebben van zijn of haar laminaat, moet het laminaat op de juiste manier onderhouden. Het onderhouden van laminaat is niet lastig, maar je moet wel weten hoe je jouw laminaat op de juiste manier moet onderhouden. Heb jij laminaat in huis en wil je zo lang mogelijk plezier hebben van jouw investering voor een mooie vloer? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om jouw laminaat van CanDo op de juiste manier te onderhouden.
 
Tip 1: gebruik speciale reinigingsmiddelen
Veel mensen maken hun laminaat schoon met standaard reinigingsmiddelen die je ook voor andere schoonmaakklussen in huis gebruikt, maar je kunt beter speciale reinigingsmiddelen voor jouw laminaat aanschaffen. Afhankelijk van het soort laminaat dat je hebt, ga je naar een gespecialiseerde winkel en koop je het beste reinigingsmiddel voor jouw vloer. Door de juiste reinigingsmiddelen aan te schaffen, krijgt jouw vloer het beste onderhoud met de stoffen die jouw vloer nodig heeft.
 
Tip 2: gebruik nooit schurende middelen
Als je een flinke vlek op jouw vloer hebt gekregen, wil je natuurlijk dat deze vlek er zo snel mogelijk weer uit gaat. Wel moet je oppassen bij het reinigen van de vloer om vlekken te verwijderen, want laminaat kan niet goed tegen schurende middelen, ofwel middelen met een schurende werking die gebruikt worden om vlekken te verwijderen. Gebruik je een middel met een schurende werking om de vloer schoon te maken, dan kan de glans van de vloer aangetast worden.
 
Tip 3: maak de vloer altijd schoon met warm water
Tot slot is het beter om jouw vloer schoon te maken met warm of lauwwarm water in plaats van koud water. Koud water laat namelijk sneller strepen achter op het laminaat, die vervolgens weer lastig te verwijderen zijn. Wil je jouw vloer altijd schoon houden, dan kun je beter met (lauw)warm water werken.
 
Natuurlijk maakt het ook uit wat voor laminaat u heeft en wat voor beschermlaag, houdt ook rekening met het schoonmaken van de V-groef.
Hier kunnen gemakkelijk zandkorrels o.i.d. tussen komen en een naad forceren.
Elk laminaat is van een ander materiaal gemaakt.
Kijk eens bij verschil in laminaat.