Brede plank laminaat

Slaapkamers

Slaapkamers

Slapen in een sfeervolle slaapkamer

Een sfeervolle, romantische slaapkamer. Wie droomt hier niet van. En toch is dit helemaal niet moeilijk om in te richten. Want een slaapkamer inrichten kan iedereen, maar afhankelijk van wat je wil, moet je toch wel rekening houden met enkele aandachtspunten.

Het eerste wat je nodig hebt om een kamer tot een slaapkamer te maken, is een bed en opbergruimte. Deze bestaan in alle maten en soorten. Een veelgebruikte en trendy combinatie is een ‘boxspring’ en een ‘dressing’. Een boxspring is zeer comfortabel en biedt je ook een goede slaaphouding, kijk voor boxspring vergelijken. Een dressing kan je gebruiken als je een extra ruimte ter beschikking hebt of als je een tussenwand kan plaatsen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een ‘gewone’ slaapkamer, die een bed en kasten biedt. Om een rustige, sfeervolle slaapkamer te creëren, ben je best met zo veel mogelijk opbergruimte. Op deze manier straalt je slaapkamer alle rust uit. Om het soort bed te kiezen, hangt veel af van de soort slaapkamer die je wenst te maken. Een kinderkamer kan al snel ingericht worden met een stapelbed of een hoogslaper, waar onder het bed een bureau kan geplaatst worden. Voor een slaapkamer van een volwassene zijn er mogelijkheden zoals een tweepersoonsbed in verschillende maten en een twijfelaar, dat tussen een eenpersoons- en tweepersoonsbed valt.

Daarnaast is de keuze van de kamerbekleding ook van groot belang. Er zijn twee mogelijkheden die een natuurlijke warmte geven aan de ruimte, en dat zijn kamerbreed tapijt en kurkvloer. Een kamerbreed tapijt kan zeer aangenaam zijn als je veel blootvoets door de kamer loopt, maar is natuurlijk ook een bron van stof. Daarom is dit niet de meest ideale keuze. Een kurkvloer is zeer makkelijk in onderhoud en heeft het uitzicht van een vinyl- of laminaatvloer, maar voelt toch veel warmer aan. Je kan dus ook kiezen uit een vinyl- of laminaatvloer, waar de keuze bijna onbeperkt is. De keuze van de vloer kan je best ook afstemmen met de keuze van de gordijnen. Heb je geen rolluiken en wens je toch een donkere kamer, dan kies je best voor verduisterende gordijnen. Gordijnen heb je in verschillende soorten. De gewone hanggordijnen en rolgordijnen zijn best wel voordelig, maar kunnen ook soms wat naar de saaie kant zijn. Om je slaapkamer trendy te houden, kan je kiezen voor een Amerikaanse gordijn, ook wel vouwgordijn genoemd, of paneelgordijnen.

Een sfeervolle slaapkamer heeft veelal te maken met de accessoires die je aanbrengt. Zo kan je je bed meteen een romantische toets geven, wanneer je er een hemelbed van maakt. Je slaapkamer wordt omgetoverd in een sprookje als je er ook andere accessoires aan toe voegt, zoals een kandelaar en een spiegel.

De lichtsterkte in de slaapkamer is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Hiermee kan je een warme sfeer creëren. Koop geen lampen die wit licht produceren, want dit komt nogal industrieel over. Dit effect heb je dikwijls met LED-lampen. Toch is het tegenwoordig ook mogelijk om LED-lampen met een ander lichtkleur te verkrijgen. Een geel-oranje lichtkleur kan er voor zorgen dat je slaapkamer warmer aanvoelt. Combineer dit nog met warme tint op je muur en je kan er zeker van zijn dat je een sfeervolle en romantische slaapkamer hebt ingericht. Kijk voor de goedkoopste elektrische boxspring van Nederland.