breed laminaat
Brede plank laminaat Laminaat

Natuurlijke uitstraling

Zijn groeiende populariteit heeft breed laminaat te danken aan het feit dat het bijna niet van echt hout te onderscheiden is. Dit komt door de diepe v groef rondom en zichtbare houtnerf. De v groef zorgt er voor dat de planken los lijken te liggen, net zoals bij een echte houten vloer. De voelbare structuur van het oppervlak maken de uitstraling nog natuurlijker.

Lichte of donkere kleur?

Je kunt een kamer groter laten lijken door het gebruik van brede planken. En er is nog een voordeel: als je het zelf legt, ben je minder tijd kwijt dan bij andere vloerbedekkingen. Een nieuwe vloer kiezen doe je natuurlijk niet zomaar. Houd het effect van de kleur van jouw gewenste vloer op de ruimte in je achterhoofd. Lichtere kleuren geven een ruimere en koelere sfeer. Donkerder kleuren geven een compacte en warme uitstraling.

Tip voor dweilen

Laminaat heeft een toplaag, een decorlaag en een sterke HDF laag. Ondanks dat de toplaag de vloer beschermd tegen water, is het niet aan te raden om heel nat te dweilen. Er kan namelijk een bolling ontstaan door het teveel aan vocht.

Past deze vloer bij mij?

Technische eigenschappen wegen ook mee in je uiteindelijke beslissing. Denk hierbij aan een dikke of dunne vloer en geluidsdemping en comfort. Ook is het belangrijk om na te gaan of de vloer geschikt is voor vloerverwarming en hoeveel onderhoud jouw vloer nodig heeft. Dit geheel bepaalt of de vloer die je op het oog hebt, ook echt bij jouw woning en levensstijl past.

Hieronder geven we een overzicht van de voordelen van laminaat:

  • Prijs

Laminaat biedt op lange termijn de beste prijs-kwaliteitverhouding. Een levensduur van ongeveer 25 jaar zonder speciale onderhoudsbehandelingen is gebruikelijk. Je hoeft geen onnodige uitgaven te doen waardoor je meer waar voor je geld hebt.

  • Hygiëne en onderhoud

Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende. Vuil kan niet in het laminaat trekken waardoor het een zeer hygiënische vloer is. Bovendien is dit type vloer eenvoudig stofvrij te houden.

  • Plaatsing en werking

Zoals we al eerder noemden, is laminaat zeer eenvoudig te plaatsen. Je kunt de planken simpelweg in elkaar klikken. Deze vloer wordt enkel beïnvloed door een groot temperatuurverschil of luchtvochtigheid.

  • Veel variatie

Iedereen vindt zijn of haar ideale vloer dankzij de vele stijlen en kleuren die tegenwoordig beschikbaar zijn. Lichter of natuurlijker? Het kan allemaal! Naast hout kan laminaat ook tegel imiteren.

  • Vochtbestendig en kleurvast

Na veel blootstelling aan de zon kan echt hout verkleuren. Dit probleem heb je niet met een laminaatvloer. Bovendien kan laminaat veel beter tegen vocht, sommige vloeren zijn zelfs speciaal voor vochtige ruimtes ontworpen.