Vloeren

Kies voor restpartijen pvc vloeren

Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer voor je woonkamer of slaapkamer, heb je veel keuze. Soms heb je niet veel nodig om een ruimte in je huis te voorzien van een mooie, sprekende vloerbedekking. Je kunt eens nadenken over restpartijen pvc vloeren. Vaak zijn deze voordeliger en toch heb je een mooie, nieuwe vloer in huis.

Wat zijn pvc-vloeren?

In veel Nederlandse huizen ligt laminaat. Dat bestaat uit verschillende lagen samengeperst hout. Het is dus dik en kan zwaar zijn voor je vloer. Als je een vloer van pvc hebt, dan is er geen hout in verwerkt, maar kunststof. De bovenlaag is bijvoorbeeld van kurk. Door de combinatie van deze materialen is het gewicht van de vloer laag. Dat is prettig als je een huis hebt met een houten vloer waar je geen zware vloerbedekking op kunt leggen. Aan de buitenkant is er overigens geen verschil te zien tussen een laminatenvloer of een pvc-vloer.

De voordelen van kurk als vloerbedekking

Kies je voor een vloer met kurk, dan heb je niet alleen een warme vloer onder je voeten. Het kurk heeft isolerende eigenschappen en zorgt er tevens voor dat de ruimte minder hol zal klinken, ook als er niet veel meubels in de kamer staan. Kurk is bovendien bestand tegen water. Het water uit een omgevallen glas blijft op de kurklaag liggen en je kunt het eenvoudig met een doek drogen. Een pvc-vloer met kurk heeft daarnaast een lange levensduur. Bij normaal gebruik en onderhoud gaat de vloer minimaal twintig jaar mee.

Kurk als vloerbedekking

Kurk is een natuurlijk materiaal, dat afkomstig is van de kurkboom. Kies je voor restpartijen pvc vloeren, dan geef je je inrichting een natuurlijke uitstraling en draag je bij aan duurzaamheid. Doordat huizen kamers hebben van verschillende afmetingen, zullen standaardverpakkingen niet altijd volledig gebruikt worden. Hier blijven dus vloerdelen over, die normaal gesproken weggegooid zouden worden. Toch zijn deze restpartijen nog ruimschoots voldoende om de vloer van een volledige woonkamer of slaapkamer te bekleden. Denk aan een oppervlakte van dertig vierkante meter. Door gebruik te maken van deze restpartijen pvc vloeren, heb je een nieuwe vloer, voor een voordelige prijs.

Verschillende motieven en stijlen

Uiteraard wordt de keuze uit de restpartijen pvc vloeren bepaald door het aanbod. Maar omdat er zoveel mensen zijn met zoveel verschillende smaken, zal er ook bij deze pvc-vloeren altijd wel een vloer zijn die bij je smaak past. De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals licht eiken en donker eiken voor een klassieke of natuurlijke inrichting. Voor een modern interieur kies je voor een vloer met een grijze houtkleur. De vloeren zijn voorzien van een decoratieve houtnerf, waardoor het geheel een natuurlijke en realistische aanblik heeft.

Hoe leg je pvc-vloeren?

Een pvc-vloer is vaak voorzien van een kliksysteem. Dat maakt het leggen nog eenvoudiger. Als je de restpartijen pvc vloeren legt, zorg je voor een passende onderlaag. Het is mogelijk om de restpartijen pvc vloeren over vloerverwarming te leggen. Controleer wel bij de aankoop of dat eveneens geldt voor de vloer van je keuze. Zorg dat de vloer van de kamer recht is en geen scheuren of oneffenheden heeft. Indien dat wel van toepassing is, maak je eerst de vloer waterpas en werk je alle oneffenheden weg. Geef de basisvloer de gelegenheid om goed te drogen voordat je de ondervloer neerlegt. Voordat je de pvc-vloer over de ondervloer legt, is het noodzakelijk dat je de ondervloer goed schoonmaakt. Oneffenheden blijven namelijk zichtbaar of voelbaar als de pvc-vloer er eenmaal overheen ligt.

Nadat de basisvloer volledig recht is en stofvrij, kun je de pvc-vloer leggen. Begin in de uiterste hoek en werk per strook. Je legt de restpartijen pvc vloeren in principe in de lengte van de kamer, dat zorgt voor een ruimtelijke indruk. Je lijmt de pvc-vloer op de ondervloer, waarbij je tussen de muur en de vloer een ruimte van ongeveer drie millimeter houdt. Met een stanleymes snijd je de vloerdelen op maat. Ligt de vloer eenmaal op zijn plaats, dan kun je de vloer walsen om de vloer nog beter aan de lijm te laten hechten. In de ruimte tussen de vloer en de muur is er plaats voor een plint. Het is tevens mogelijk om de randen rondom af te kitten. Er is geen tijd nodig om de vloer te laten rusten. De restpartijen pvc vloeren zijn namelijk direct beloopbaar