Gietvloeren Vloeren

Zo plaats je zelf een gietvloer

Het kan een goed idee zijn om een gietvloer in de keuken of badkamer te plaatsen. Dit soort vloeren zijn namelijk helemaal waterdicht en ze zien er nog mooi uit ook. Maar hoe kun je nu zelf een gietvloer Rotterdam plaatsen? Hieronder vind je een handig stappenplan.

Stap 1: Egaliseer je vloer en breng een primerlaag aan

Een gietvloer kan gaan scheuren als de ondervloer niet helemaal glad is, omdat het maar een dunne vloer is. Daarom is het zo belangrijk dat je jouw vloer van tevoren goed egaliseert. Doe dit dan ook en breng daarna een primerlaag aan. Dit zorgt ervoor dat de gietvloer van betonlookvloer.nl straks goed hecht aan je ondervloer. Is de vloer daarna nog niet helemaal vlak? Breng dan nog een egalisatielaag aan. Hierdoor wordt je vloer helemaal spiegelglad, waardoor de kans op scheuren nog kleiner wordt.

Zo plaats je zelf een gietvloer
Zo plaats je zelf een gietvloer

Stap 2: Breng de gietvloer aan

Na het egaliseren en het aanbrengen van de primerlaag, breng je de gietvloer aan. Dit doe je met behulp van een trekspatel. Zorg ervoor dat je het ook in de hoeken gaat aanbrengt. Met een vloerroller maak je de vloer daarna helemaal glad. Doe dit eerst kruislings en vervolgens in rechte banen. Bij grotere vloeren kun je dit het beste in delen doen. Laat de gietvloer vervolgens goed drogen. Houd hierbij de tijd aan die op de gebruiksaanwijzing van de leverancier staat.

Zelf een gietvloer leggen
Zelf een gietvloer leggen

Stap 3: Maak af met toplagen

Als laatste werk je de gietvloer af met toplagen. Zorg er in ieder geval voor dat je een UV-bestendige toplaag aanbrengt, zodat de vloer niet gaat verkleuren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een antislip laag of een krasbestendige laag aan te brengen. Laat deze toplagen ook weer goed drogen voordat je op de vloer gaat lopen.