Gietvloeren Vloeren

Wel of niet kiezen voor een gietvloer?

Gietvloeren: je ziet ze niet heel vaak, maar toch kiezen steeds meer mensen hiervoor. Ze zijn ideaal voor de keuken of de badkamer, want ze zijn waterdicht. Maar er kleven helaas ook nadelen aan een gietvloer. Kun je nu beter wel of niet kiezen voor een gietvloer? Hieronder lees je er alles over.

Voordelen van een gietvloer

Een groot voordeel van een gietvloer is dus dat deze vloer waterdicht is. Vaak wordt er dan ook voor gekozen om een coating vloer in de keuken of badkamer te plaatsen. Daarbij heeft een gietvloer ook een moderne look en is het volledig naadloos. Je kunt het vuil dan ook makkelijk verwijderen. Verder zijn gietvloeren van https://www.coatingvloer.nl/ redelijk stevig. Ook kun je ze over een andere vloer laten gieten en je kunt ze combineren met vloerverwarming. 

Sommige mensen vinden een gietvloer ideaal
Sommige mensen vinden een gietvloer ideaal

Nadelen van een gietvloer

Zoals we hierboven al hebben aangegeven heeft een gietvloer helaas ook nadelen. Zo zijn gietvloeren niet goed bestendig tegen krassen en op den duur kunnen ze soms ook scheuren. Je kunt dit tegengaan met een krasbestendige toplaag. Daarnaast ogen gietvloeren snel vies, maar gelukkig zijn ze dus wel makkelijk schoon te maken. Goedkopere lichtgekleurde gietvloeren kunnen na verloop van tijd ook iets gaan verkleuren. Kies daarom altijd voor een kwalitatieve gietvloer.
 

Een groot voordeel van een gietvloer is dus dat deze vloer waterdicht is. Vaak wordt er dan ook voor gekozen om een coating vloer in de keuken of badkamer te plaatsen
Een groot voordeel van een gietvloer is dus dat deze vloer waterdicht is. Vaak wordt er dan ook voor gekozen om een coating vloer in de keuken of badkamer te plaatsen

Kun je nu beter wel of niet een gietvloer nemen?

Of je beter wel of niet een gietvloer moet nemen, kun je het beste zelf bepalen. Jij weet wat je belangrijk vindt en waar je naar op zoek bent. Als de voordelen je aanspreken en je denkt niet zoveel last te hebben van de nadelen, kan een gietvloer zeker de juiste keuze zijn. Zorg er dan altijd voor dat je een gietvloer van hoge kwaliteit met een krasbestendige toplaag laat plaatsen. Je zult dan een stuk minder last hebben van de nadelen.