Voor ieder interieur een gietvloer
Gietvloeren Vloeren

Voor ieder interieur een gietvloer

Er zijn maar weinig vloersoorten die zo veelzijdig zijn als de gietvloer. Je herkent deze aan het naadloze en strakke uiterlijk. Dat is het resultaat van de manier waarop gietvloeren worden gelegd. Het bestaat uit een hars (polyurethaan of epoxy) en daar wordt vervolgens een kleur of een effect aan toegevoegd. Steentjes kunnen ook bij de mix worden gedaan, voor een wat dynamischer resultaat. Omdat de gietvloer zo veelzijdig is en je wat betreft het uiterlijk bijzonder veel opties hebt, is er een vloer te vinden voor elk interieur. De voorbeelden hieronder lichten deze uitspraak verder toe.

Een gietvloer in een modern interieur

Gietvloeren zijn gemaakt voor moderne en minimalistische interieurs. Deze stijlen herken je aan de rechte lijnen, vaak glanzende en ononderbroken oppervlakken en het gebrek aan versieringen en andere toevoegingen. Gietvloeren zijn net zo. Ze bevatten geen naden en zijn dus ononderbroken. Elke kleur is mogelijk en deze kun je dan glans laten afwerken voor een zo strak en egaal mogelijk effect. Met een gietvloer benadruk je het minimalistische-, hygiënische- en strakke uiterlijk van je interieur.

Gietvloeren voor industriële interieurs

Ook voor industriële interieurs zijn gietvloeren erg geschikt. Er worden namelijk verscheidene versies aangeboden die voor een zogenaamde betonlook zorgen op je vloer. Ook hier heb je weer de keuze uit een aantal grijstinten en natuurkleuren. De betonlook gietvloer sluit uiteraard naadloos aan bij de populaire industriële interieurs van dit moment. Wil jij een industriële gietvloer aanschaffen, ga dan op zoek naar beton ciré, betonvloer, cementgebonden gietvloeren, betonstuc (voor muren) of mortex.

Gietvloeren voor landelijke- en klassieke woningen

Ook al worden gietvloeren veel met de moderne- en industriële interieurs geassocieerd, er worden ook opties aangeboden die schitterend zijn in landelijke- en klassieke woningen. De gietvloeren die gemengd worden met een natuurlijke klei- of zandtint, bijvoorbeeld. Dit zijn vloeren met een warme uitstraling en enkele voorbeelden zijn terracotta of zandsteen. Je kunt de specialist ook twee tinten laten mengen en deze op je vloer laten aanbrengen. Het resultaat is een uniek patroon dat ontstaat als de twee tinten over de vloer worden uitgespreid. Gietvloeren zijn dus niet alleen strak, modern en industrieel, maar kunnen ook warmte en gezelligheid uitstralen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

De beste gietvloer voor jou

Er zijn een groot aantal verschillende soorten gietvloeren om uit te kiezen en er is vast een soort dat past bij jouw smaak, budget en interieur. Er worden ook gietvloeren met steentjes aangeboden, zodat je een reliëf en structuur ziet. Dat kan een erg interessant effect opleveren en vaak zijn deze vloeren ook goedkoper. Wat ook je keuze, het is belangrijk dat je goed nadenkt over de gietvloer die je wilt laten plaatsen. Deze gaat namelijk zeker 40 jaar lang mee en zorg je goed voor je vloer dan is dat langer. Gietvloeren zijn veelzijdig, sterk, hygiënisch, strak en ideaal om te combineren met vloerverwarming. Er is vast ook een perfecte gietvloer voor jou.

Kijk ook eens op gietvloeren op vloerennieuws.nl