gietvloer in de keuken
Keuken Vloeren

Gietvloer in de keuken

Lees hier over gietvloeren in de keuken. Van een keukenvloer wordt er veel verwacht. Vaak is er in de keuken veel bedrijvigheid, en is het bij de achterdeur waardoor de vloer intensief belopen wordt. Dit betekent dat niet iedere vloerbedekking geschikt is voor de keuken, maar wat wel zeer geschikt is als vloer in de keuken, is een gietvloer.

Professioneel laten leggen

Zo’n vloer is niet iets wat je even in de bouwmarkt gaat halen, en waar je dezelfde dag de vloer mee afwerkt. Anderzijds is de vloer niet een product wat je over enkele jaren moet vervangen omdat het afgeleefd is. Dit komt omdat een gietvloer tegen heel veel bestand is. De vloer is dan ook te omschrijven als slijtvast. Dit heeft zich bewezen, al flink wat jaren is er een bakkerij met zo’n vloer. Niet alleen toen het nieuw was, maar ook na jarenlang intensief gebruik, is de vloer makkelijk schoon te maken en schoon te houden. De vloer is naadloos, dus daar kan geen vuilophoping ontstaan. De vloer is krasvast, om die reden blijft de vloer hygiënisch in die bakkerij.

Gietvloer kleuren

Naast dat de vloer mooi is en ook zo blijft, is het leverbaar in alle gietvloer kleuren. Echter de vloer hoeft niet in z’n geheel één kleur te hebben. Nu is een keuken over het algemeen een vloer van ongeveer tien vierkante meter, en bij zo’n kleine vloer staat meestal één egale kleur het mooiste. Daarbij staan er in een keuken ook vaak spullen op de grond, denk aan een vuilnisbak en die deurmat bij de achterdeur, ook daarom vaak één en dezelfde kleur. Mocht je toch kiezen voor meerdere kleuren, omdat je daar bijvoorbeeld vuil er niet zo op ziet, dan is meestal voor de keuken een betonlook vloer het mooiste. Hierin zijn verschillende tinten, maar allen hebben die typische lichtgrijze betonkleur. Wat rest is de investering. Kwaliteit heeft een prijs, die keukenvloer van tien vierkante meter zal niet onder de zeshonderd euro gaan kosten, maar je hebt dan wel een vloer voor het leven.