visgraatvloer
Vloeren

Een visgraatvloer voor elk interieur

Soms kom je zo’n vloer tegen die eigenlijk overal goed bij past. De visgraatvloer is hier een mooi voorbeeld van. Al jaren in opmars in Nederland en die trend lijkt nog lang niet te stoppen. De vloer is tijdloos. Wil je weten of dit type vloer ook past bij jouw interieur? We zetten een paar mooie matches op een rij.

Scandinavisch: rust en eenvoud

Denk eens aan Scandinavië. Waarschijnlijk denk je nu aan uitgestrekte natuur, winterse landschappen, hout én aan kalme interieurs. De Scandinavische stijl is een interieurstijl die ontzettend populair is geworden in Nederland. Rust, eenvoud, strak – een bijpassende visgraat vloer maakt het plaatje compleet.

Hoe zo’n vloer perfect voldoet aan jouw wensen? Laat dat maar aan de specialisten van Dutzfloors. Zij maken iedere eikenhouten vloer volledig op maat. Wil je een vloer met een zacht karakter? Dan schaven ze de nerfstructuur van het hout lichtjes weg. Zoek je een lichte vloer? Dan passen ze olie toe waarin lichte tinten zijn verwerkt. Kortom: wat jij zoekt, zij maken het. Ideaal!

Landelijk: ruim en rustiek

Omdat het bij Dutzfloors om maatwerk draait, kun je met hetzelfde eikenhout ook een totaal andere look bereiken. Stel dat je een landelijk interieur wil, dat wil zeggen: ruimte, maar ook knus en gezellig. Ook dan komt een visgraat vloer geweldig tot zijn recht. De zigzaggende manier waarop de planken naast elkaar worden gelegd, zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect. 

Dankzij het custom-made proces ziet de vloer er met een paar bewerkingen compleet anders uit. Wil je een vloer die niet overal hetzelfde is? In dat geval is roken een handige bewerking. De houten planken worden in een ruimte geplaatst met ammoniakdampen. Er ontstaan mooie nuanceverschillen door de reactie van deze dampen met het looizuur in het hout. Het resultaat? Elke plank ziet er net een beetje anders uit – perfect voor rustieke interieurs.

De beste verkochte visgraatvloer van Dutzfloors is een multiplank visgraat vloer. Deze vloer is van de hoogste kwaliteit Europees eiken en kan je leggen op vloerverwarming en vloerverkoeling. 

De mogelijkheden zijn eindeloos

Scandinavische en landelijke interieurs zijn slechts twee voorbeelden van de ontelbare mogelijkheden. Omdat Dutzfloors visgraatvloeren compleet op maat produceert en het proces in eigen beheer heeft, is alles mogelijk. Als klant heb je invloed op het maakproces. Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je zulke vloeren eens van dichtbij bekijken? Of ben je juist benieuwd naar andere legstijlen, zoals Hongaarse punt of rechte planken? De showroom in Beetsterzwaag is een en al vloerinspiratie. Wandel door de ingerichte ruimtes en laat je rondleiden door het jonge en enthousiaste team.