PVC vloeren
Vloeren

De visgraat vloer

Een vloer die je steeds vaker zit terugkomen in verschillende woningen is de visgraat vloer. Deze trend is door de jaren heen steeds populairder geworden, maar waar komt die populariteit vandaan?

Het patroon zelf stamt uit de Romeinse tijd, maar werd pas echt populair nadat het gebruikt werd in kastelen en huizen van de elite in Europa. Mocht je geïnteresseerd zijn in een visgraat vloer, dan moet volgens Martijn de wit een aantal dingen weten:

– Visgraat vloeren worden vooral in de grotere ruimtes in het huis gebruikt, maar kunnen ook een unieke toevoeging geven aan een kleine ruimte. Een visgraat vloer brengt namelijk diepte in de kamer.
– Variatie in de hoeken en breedte van een visgraatvloer kunnen van invloed zijn op een kamer. Zo kan een breed patroon waarde toevoegen aan ruimtes met een hedendaags interieur, terwijl smallere patronen veel worden gebruikt in meer industriële en stedelijke ruimtes.
– De visgraatvloer kan ook uit een mix van kleuren bestaan. Zo kan een vloer bestaan uit een kleurencombinatie van lichte kleuren, maar ook zeker uit een mix van heldere kleuren

Twijfels of een visgraat vloer? Hieronder zal ik je enkele voordelen presenteren.

– Het geeft jouw woning een luxe uitstraling;
– De kamer voelt ruimer aan;
– Een visgraat vloer biedt veelzijdigheid. Je kan alle kanten op met de breedte en hoeken van de vloer.

Martijn de Wit Vloeren
Heeft dit artikel jouw interesse gewekt? Dan kan je altijd een kijkje nemen op de website van Martijndewitvloeren.nl . De professionals van Martijn de Wit Vloeren kunnen je advies op maat geven en helpen met de look van jouw huis.