visgraat vloer
Vloeren

De visgraat vloer is momenteel ongekend populair

De visgraat vloer, wie kent het niet? Deze vloersoort heeft de laatste jaren weer enorm in populariteit gewonnen en is niet meer weg te denken uit vele Nederlandse huishoudens. Maar waarom is de visgraat vloer weer terug van weggeweest en wat maakt deze vloersoort zo populair?

Vloer met visgraat motief is dé trend van nu

Een visgraatmotief vloer is weer back on track. In de zestiende eeuw werd deze vloer al gelegd in Italiaanse paleizen. Later werd deze ook in de normale huishoudens uitgebreid gelegd in vele kleuren en soorten. Vervolgens werd er nog maar sporadisch gebruik gemaakt van deze soorten vloer in de huizen. Echter heeft deze vloersoort de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. zowel bij hedendaagse interieurs als bij strakke en zeer moderne inrichtingen past een visgraatvloer. 

Hoe kies je de ideale visgraat vloer?

Heb je een kleine ruimte waar je deze vloersoort wilt laten leggen? Kies dan voor een lichtere visgraatvloer om de ruimte optisch te vergroten en ruimtelijker te doen lijken. Bij een grotere ruimte kies je juist voor een visgraat vloer met een grotere hoek zodat de vloer rust geeft. Bij een te klein visgraatmotief, kan dit zorgen voor een drukke uitstraling in jouw huis.

Verschillende soorten visgraat vloeren

Er zijn diverse soorten visgraat vloeren verkrijgbaar. Er zijn visgraat vloeren verkrijgbaar van PVC, laminaat of echt hout. Echt hout is erg duur en ook erg afhankelijk van onderhoud zoals het om het aantal jaren voorzien van een nieuwe laklaag. PVC en laminaat is kras en slijtvrij en tevens zeer makkelijk te onderhouden. Bij een PVC visgraat vloer is het extra voordeel dat de vloer ook nog eens geluiddempend is door het lijmen op de ondervloer. Dit is dus een echte aanrader voor gezinnen met kinderen. Vroeger werd er veel verschil gezien tussen een visgraat vloer van laminaat, PVC of echt hout, maar tegenwoordig is een visgraat vloer van PVC of laminaat vrijwel niet meer te onderscheiden van een echte houten visgraat vloer, maar liggen de kosten ervan veel lager. 

Visgraat vloer kopen en laten leggen

Bij VloerXL is een grote verscheidenheid aan visgraat vloeren verkrijgbaar. Zij kunnen je ook uitgebreid informeren over de mogelijkheden van het (laten) leggen van een visgraat vloer en de materiaalsoort die wellicht het beste in jouw huis gebruikt kan worden om te zorgen voor een optimaal resultaat.