betonvloer-in-je-interieur
Vloeren

3 soorten betonvloeren

Een betonvloer is een tijdloze vloer die in vele interieuren past. Hij wordt voornamelijk toegepast in een industrieel interieur, maar hij past ook prachtig in een modern of Scandinavisch interieur. De grijze kleur is tijdloos en makkelijk te combineren met de kleuren van je interieur. Je kunt kiezen voor een lichte betonvloer of een donkere betonvloer, het staat hoe dan ook prachtig. Er zijn verschillende manieren om een betonvloer of betonlook vloer te leggen.

  1. Massieve betonvloer

Een massieve betonvloer is vooral geschikt voor nieuwbouw of een huis met genoeg opbouwhoogte. Een massieve betonvloer kun je zowel binnen als buiten plaatsen, het verschil zit hem in de afwerking. Je hebt voor een massieve betonvloer binnen minimaal 7 centimeter nodig. Bij een renovatie zul je dus onder andere de hoogte van de deuren moeten overwegen.

Een massieve betonvloer kun je ook combineren met vloerverwarming. Het duurt vanwege de dikte iets langer om op te warmen. Eenmaal opgewarmd houdt de vloer de warmte zeer goed vast. Let wel, een massieve betonvloer moet in combinatie met vloerverwarming minimaal 10 centimeter dik zijn.

Met een massieve betonvloer heb je dus een mooi geheel dat onderhoudsvriendelijk is. Echter is dit niet voor elk huis geschikt in verband met de hoogte.

Een gietvloer kan de oplossing bieden wanneer je niet de hoogte hebt voor een massieve betonvloer.  Een gietvloer wordt voornamelijk binnen gebruikt en is een stuk dunner. Ook gietvloeren zijn te combineren met vloerverwarming. Een gietvloer zal sneller opwarmen omdat deze dunner is. Je kunt een gietvloer op vrijwel elke vloersoort leggen.

Het grote voordeel van een gietvloer is dat hij ook naadloos is, net als een massieve betonvloer. Je moet echter wel rekening houden met de tijd die het kost om hem te leggen. Een gietvloer is namelijk pas na anderhalve week beloopbaar.

Een gemakkelijke keuze voor een betonlook vloer is laminaat. Laminaat kun je in allerlei ontwerpen kopen en zo ook in beton. Laminaat werkt gemakkelijk met vloerverwarming en is net als een gietvloer dun. Laminaat kan dus in vrijwel elk huis worden gelegd. Wanneer je voor een laminaatvloer kiest om een betonlook te creëren, is het belangrijk om een plank of tegel te kiezen zonder groeven. Hiermee wordt de vloer mooi egaal.

Laminaatvloer kun je zelf leggen, dit maakt de betonvloer van laminaat de goedkoopste keuze. Het enige nadeel is dat de vloer uit verschillende delen bestaat waardoor je wel een licht verschil tussen de planten/tegels ziet. Kies voor een print die egaal is of met weinig reliëf en kleurverschil. Hiermee creëer je een mooi geheel!