Verzekering en hypotheek

Bespaar juist in deze tijd flink op je inboedelverzekering

Veel mensen zijn een zogeheten “slapende consument” als het gaat om hun inboedelverzekering. We weten allemaal dat het jaarlijks overstappen van ziektekostenverzekering kan lonen, maar bij de inboedelverzekering is dat nog niet zo van toepassing. Maar juist nu is het handig om van inboedelverzekering over te stappen. Alles wordt maar duurder door de inflatie en alle kleine beetjes helpen. Dus waarom zou je niet even kijken of je kunt besparen op je inboedelverzekering? Dit is relevant voor bijna iedereen die een huis heeft met spullen erin. Het vergelijken kan lastig zijn omdat er veel verschillen onderling zijn tussen de verzekeraars, maar het loont zeker om hier wat tijd aan te besteden. Zoals ze zeggen: “Een gewaarschuwd mens telt voor twee… verzekeringen!”

Algemene informatie over inboedelverzekeringen

Een inboedelverzekering is een verzekering die schade dekt die men aan de inboedel (of: huisraad) kan oplopen door bijvoorbeeld brand, storm, waterschade en inbraak. Onder inboedel worden alle roerende zaken in je huishouden verstaan. Dit zijn je bezittingen die niet vastzitten aan je woning en die je met een verhuizing zou inpakken en meenemen.
Het is belangrijk om te weten dat er inhoudelijke verschillen bestaan tussen de inboedelverzekeringen van diverse verzekeraars. Zo kan het eigen risico verschillen en kunnen er verschillende dekkingen worden aangeboden. Een inboedelverzekeringen vergelijken is verstandig voordat je er een afsluit.

Voor wie is dit relevant? Voor bijna iedereen!

Een inboedelverzekering is relevant voor bijna iedereen. Veel mensen zijn echter een slapende consument als het gaat om hun inboedelverzekering. Uit onderzoek blijkt dat de consument gemakkelijk kan besparen op een inboedelverzekering. Zo kan een jong gezin ongeveer 40 euro besparen, een alleenstaande 48 euro en een gepensioneerd stel kan zelfs 63 euro op jaarbasis besparen.
Het is dus zeker de moeite waard om je inboedelverzekering te vergelijken en te kijken of je kunt besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar. Er zijn verschillende manieren om te besparen op je inboedelverzekering, zoals het verhogen van je eigen risico of het afsluiten van een verzekeringspakket.

Verschillen tussen verzekeraars onderling

Er zijn grote verschillen tussen verzekeraars als het gaat om inboedelverzekeringen. Zo kan de premie die je betaalt voor je inboedelverzekering erg verschillen: van een paar euro tot een paar tientjes per maand. Ook het eigen risico dat je moet betalen bij schade kan variëren tussen verzekeraars.
Daarnaast zijn er ook verschillen op het gebied van dekking en voorwaarden. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar wat voor jou belangrijk is en verschillende verzekeraars te vergelijken op basis van dekking, voorwaarden en prijs.
Er zijn veel bekende verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Centraal Beheer, FBTO, Interpolis en Nationale Nederlanden. Door deze verzekeraars met elkaar te vergelijken kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken voor een inboedelverzekering die het beste bij jou past. Als je toch kijkt naar de binnenkant verzekeren, denk ook gelijk aan een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken voor schade bij anderen. Stel je buurman raakt gewond door een dakpan die jouw dak valt. Ook een opstalverzekering vergelijken voor brand- en stormschade aan je tuin, muren, zonnepanelen etc. is verstandig.

Tip: neem je tijd en vergelijk grondig

Het vergelijken van inboedelverzekeringen kan soms lastig zijn door alle verschillen onderling tussen de verzekeringen. Het loont echter om je tijd te nemen voor een goede vergelijking tussen alle inboedelverzekeringen.
Begin met goed kijken naar je eigen situatie en vraag je af wat misschien specifiek apart verzekerd moet worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bepaalde kostbaarheden hebt die niet standaard onder de dekking van een inboedelverzekering vallen en waarvoor je een aparte kostbaarhedenverzekering moet afsluiten.
Door goed te kijken naar wat voor jou belangrijk is en verschillende inboedelverzekeringen te vergelijken op basis van dekking en prijs, kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken voor een inboedelverzekering die het beste bij jou past.

Slotconclusie

In het kort komt het erop neer dat het zeker de moeite waard is om je verzekering goed te vergelijken. Door goed te kijken naar je eigen situatie en verschillende inboedelverzekeringen te vergelijken op basis van dekking en prijs, kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken voor een inboedelverzekering die het beste bij jou past.
Dus waar wacht je nog op? Ga nu je inboedelverzekering vergelijken! En wie weet bespaar je straks flink wat geld door over te stappen naar een andere verzekeraar.
En onthoud: voorkomen is beter dan verzekeren, maar als het dan toch moet, dan liever goed verzekerd