Led verlichting Verlichting

Maak je huis sfeervol met ledstrips; 3 tips!

Led verlichting is al jaren steeds populairder aan het worden. Tegenwoordig is led verlichting niet meer weg te denken uit ons moderne interieur. Led verlichting heeft vele voordelen en maar weinig nadelen, van ouderwetse gloeilampen overstappen naar LED is dan ook een goede keuze!

Led lampen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Misschien wel de meest bijzondere variant is de ledstrip. Dit is een plastic strip met daarin allemaal kleine ledlampjes. Ledstrips worden veelal met kerst gebruikt, maar hiermee doen we ze te kort. Je kunt ze namelijk op een creatieve manier gebruiken voor meer sfeer in huis. Daarom geven wij 3 tips om ledstrips in huis te gebruiken.

Tip 1: plafond

In de woonkamer kun je op een creatieve manier gebruik maken van ledstrips. Het beste kan je hier gebruik maken van strips die warm licht uitstralen. Kies dus voor strips met warm wit licht. De ledstrips kan je het beste bevestigen langs de plafondlamp of langs de randen van het plafond. Als je de strips bevestigd langs de plafondlamp creëer je een gecentreerd lichteffect in de kamer. Het beste kan je de strip bevestigen aan de plafondrand op de plek waar je het vaakst zit, zo kijk je niet tegen het licht in.

Tip 2: keuken

Naast de woonkamer is de keuken vaak de belangrijkste leefruimte in huis. Veel mensen houden van gezelligheid in de keuken, maar naast warme verlichting moet je ook voldoende licht hebben om te kunnen koken. Strips met led verlichting zijn dan ook ideaal voor in de keuken. Naast praktische verlichting brengen ze ook sfeervolle verlichting.

Tip 3: slaapkamer

De slaapkamer wordt vaak geassocieerd met romantiek. Romantische en warme verlichting kan je ook gemakkelijk met ledstrips creëren. De kleuren van de verlichting kan je kiezen na persoonlijke voorkeur en smaak. Veel worden ledstrips op de slaapkamer gebruikt naast de “normale” verlichting.