Led TL-armatuur
Led verlichting Verlichting

Kies voor LED Tl-armatuur binnen jouw interieur

Als we kijken naar ons interieur, dan staat voor veel mensen gezelligheid voorop. We willen het knus en gezellig en dat onder allerlei verschillende omstandigheden. Aan de andere kant willen we een praktisch interieur. We willen gezellig voor de buis wegdutten en we willen een goed boek kunnen lezen. Zie hier het belang van de juiste verlichting in het interieur en in de woning. Wil je binnen jouw interieur een soort van werkplek of een goede leesplek creëren? Denk dan eens aan een LED TL armatuur. Is de LED TL aan vervanging toe, dan plaats je gewoon een ander. En wat betreft de LED Tl-armatuur is gewoon erg veel te kiezen. 

De conventionele Tl-verlichting lijkt welhaast te verdwijnen

Natuurlijk zou je uit de voeten kunnen met een conventionele Tl-armatuur. Niets mis mee. In deze tijden en om wat geld over te houden voor het inrichten van de rest van het interieur is het echter toch veel verstandiger om te kiezen voor een LED Tl-armatuur. Niet voor niets lijkt de conventionele TL te verdwijnen, zoals LED toch al voor een ongekende revolutie binnen de verlichtingswereld heeft gezorgd. 

Je kunt rekenen op zeker 50.000 lichturen

Binnen het interieur is het gewoon verstandig te kiezen voor een LED Tl-armatuur en om ook afscheid te nemen van conventionele verlichting.  Dat in de eerste plaats vanwege de besparing die je op die manier doet. Toegegeven, LED is wat duurder in aanschaf. Die investering echter, verdien je heel erg snel terug. Dit omdat LED simpelweg veel langer mee gaat en je dus lang niet zo vaak hoeft te vervangen. Het is onderzocht dat de gemiddelde en conventionele TL ongeveer 10.000 uren mee kan. Kijken we naar een LED TL in een fraaie armatuur, dan kun je rekenen op zeker 50.000 uren. Dat is inderdaad vijf keer zo veel! De Led-verlichting is bovendien veel zuiniger in gebruik, en dat voor een veel betere luchtkwaliteit. Op die manier is investeren in LED dus zeer aantrekkelijk.

Van chemisch afval naar restafval en geen kwik!

Iets anders en niet onbelangrijk binnen het interieur; kies je voor een LED Tl-armatuur, dan werk je met een onbreekbare LED TL. Waren de conventionele Tl-buizen nog gemaakt van glas en moest er voorzichtig mee omgegaan worden, de huidige LED TL is gemaakt van aluminium en plastic. Nog iets; kies je voor LED TL in een armatuur, dan kies je voor verlichting zonder kwik. Dat betekent dat als de LED TL aan vervanging toe is, je de oude gewoon aan kunt bieden bij het restafval. Vroeger diende een TL bij het chemisch afval aangeboden te worden. 

Nooit meer te maken met flikkerend licht

Binnen het interieur heb je liever niet te maken met flikkerend licht. Zeker niet als je een goed boek leest. Welnu, van enige flikkering is bij de verlichting in een LED Tl-armatuur nooit enige sprake. Verder heeft LED TL bewezen een veel hogere powerfactor. Mocht je nu nog gebruik maken van conventionele TL, weet dan dat je die 1-op-1 kunt vervangen door LED én dat LED buizen in zo goed als alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar zijn.