Slimme buitenverlichting
Led verlichting

4 Manieren om slimme buitenverlichting te gebruiken

Een eenvoudige manier om the esthetiek van jouw buitenruimtes zoals de achtertuin, patio, veranda of balkon naar een hoger niveau te tillen, is het doordacht plaatsen van buitenverlichting. Wil jij echter meer lichtopties dan de gewoonlijke collectie aan buitenlampen van je lokale buitencentrum, dan ga je aan de slag met slimme LED-verlichting. We geven je hier 4 manieren die de veelzijdigheid van slimme verlichting aantonen. 

1. Het volledig automatiseren van buitenverlichting

Met slimme buitenverlichting gaan jouw geselecteerde lampen helemaal vanzelf aan. Mocht je beschikken over Philips Hue verlichting, dan kun je de app gebruiken om jouw persoonlijke routine in te stellen:.Zo kan de verlichting bijvoorbeeld automatisch worden geactiveerd bij zonsondergang.   Bovendien zul je nooit vergeten de verlichting uit te schakelen, aangezien het automatiseren van het uitschakelen van de verlichting net zo eenvoudig is. Zo hoef je dus nooit meer een schakelaar om te zetten!

2. Geef buitenevenementen kleur met slim licht

Met behulp van LED-buitenverlichting heb je de mogelijkheid om moeiteloos de perfecte sfeer te creëren. Kies voor slimme kleurenlampen voor buiten en beschilder de tuin met verlichting. Op deze manier kun je verschillende kleuren toevoegen aan de eethoek, buitengrill, speelruimte, en nog veel meer. Heb je een overdekte eethoek, kijk dan eens of plafondlampen van Hue kunnen dienen als een eenvoudige toevoeging van de sfeerverlichting. Voor een subtiele warme gloed tot een extra vleugje elegantie! 

3. Laat het licht perfect passen bij het huisdecor

Met een alsmaar groeiende collectie aan stijlvolle LED-armaturen voor buitenshuis, kun je de perfecte aanvulling op de bestaande inrichting van jouw woning creëren. Maak bijvoorbeeld gebruik van wandlampen om het gebied rond jouw voor- of achterveranda te verlichten of om padverlichting te installeren om iedereen veilig door jouw tuin te leiden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om slimme spotlights te installeren om je favoriete buitenruimte te markeren.

4. Gebruik slimme buitenverlichting om jouw aanwezigheid te detecteren

Een andere bijzondere optie van slimme buitenverlichting van Philips Hue, is dat de verlichting kan worden ingesteld om je te begroeten als je thuiskomt! Op deze manier hoef je dus nooit meer in het donker naar jouw sleutels te zoeken. Deze functie werkt op basis van de locatiegegevens van jouw smartphone, zodat de verlichting automatisch kan worden ingeschakeld wanneer je thuiskomt en weer wordt uitgeschakeld op het moment dat je vertrekt. Bovendien kan je jouw slimme buitenverlichting uitbreiden met Philips Hue-bewegingssensoren, zodat jouw slimme lampen automatisch inschakelen wanneer ze beweging detecteren.