Verlichting

Led strips

Led strips zijn in de loop der jaren enorm populair geworden onder de Nederlanders en ze worden steeds vaker gebruikt om een sfeervolle led-verlichting in hun interieur of zaak te krijgen. Led strips zijn flexibele linten met kleine ledlampjes daaraan vast bevestigt. Deze strips gebruik je om indirect licht te maken en als ze geplaatst worden in een ledprofiel dan zorgt dit voor sfeervolle verlichting en vooral als ze geplaatst in een koof worden dan zorgt het voor de ideale verlichting en aanvulling op het interieur.

De led strip in een profiel plaatsen

De led strips worden bevestigd in een aluminium led profiel. Deze aluminium led profielen zijn daar perfect geschikt voor omdat het zorgt voor een mooie afwerking en verdeling van het licht en dit materiaal zorgt ervoor dat de led strips niet te warm worden. Doordat ze niet te warm worden zullen de strips langer mee kunnen gaan en dit biedt dus een aantal voordelen, je hoeft hierdoor niet al te vaak deze strips te vervangen en dit scheelt ook in portemonnee. De led strips zijn verkrijgbaar in allerlei tinten en door ze in de aluminium led profielen te plaatsen kun je dus op veel manieren je interieur verlichten. Of dit nou onder een trap is, bij de spiegel of langs de tv, het is allemaal mogelijk en volledig afhankelijk van je eigen smaak.

De diverse led profielen

De led strips worden dus geplaatst in een aluminium led profiel en afhankelijk van de plek wat je wilt verlichten moet je rekening houden met de vorm van het profiel. Er is de keuze uit een groot aantal soorten profielen. We hebben een opbouw profiel, verzonken profiel, hoek profiel en een glas led profiel. Er zijn dus vele variaties mogelijk en er zijn dus meerdere interessante manieren om het interieur te verlichten met led strips.
Klik hier voor meer informatie over led strips en led profielen.