Tuin

Wonen

Je voelt je alleen op je gemak op een plek die van jou is. Daarom doe je er alles aan om je omgeving naar jouw smaak aan te passen.

Je zou denken dat dit niet zo belangrijk is, maar dat is het wel. Uiteraard verschilt dit per persoon. Voor de ene mens is de directe leefomgeving belangrijker dan voor de ander. De ene persoon is heel netjes en voelt zich thuis in een opgeruimd huis. De ander voelt zich weer meer relaxed in een huis waarin je kan zien dat er geleefd wordt.

Maar je bent het aan jezelf verplicht om je eigen huis zo mooi mogelijk te maken door de juiste kleuren, texturen, patronen en accessoires te kiezen. Een plek creëren waar je je prettig en gelukkig kunt voelen. Waarin thuiskomen voelt als een warm bad.

Dat kan wel betekenen dat je op dit gebied nogal vaak aanpassingen zult gaan verrichten. Je bent immers niet meer exact dezelfde persoon als twee jaar geleden, met dezelfde wensen. Het is altijd leuk om af en toe iets te veranderen en een nieuwe woonruimte te hebben, zolang het maar bij je behoeften en functionaliteiten past. Verplaats je alleen de planten en wandbekleding of ga je de hele indeling omgooien? Dat zijn allemaal zaken waar jij hoogstpersoonlijk over mag beslissen! Denk wel altijd eerst even aan je beschikbare budget voordat je de plannen maakt.

Wanneer je bankrekening niet onuitputtelijk is kun je je plannen stap voor stap uitvoeren, of je kunt er eerst een tijdje voor sparen.

Tuin

We hebben nu een goede indruk van hoe je het binnenshuis aan zou kunnen pakken. Zeker in de zomermaanden wil je vervolgens ook buitenshuis kunnen genieten, oftewel in je tuin! Dan kun je hem helemaal aanpassen aan jouw wensen! Allereerst moet alles er mooi en netjes uitzien. Je tuin lijkt vervolgens weer op een tuin in plaats van een oerwoud. De opties die je vervolgens hebt zijn legio. Leg een gazon aan of betegel gewoon de boel.

Staat de indeling van je tuin? Dan is het nu tijd voor de tuinmeubelen. Het bepalen van je tuinmeubelen is hartstikke belangrijk. Ben je meer van de picknicktafels of juist meer van een loungeset? Ligt het terras al wel op z’n plek? Een alternatief is een vlonder, die heel gemakkelijk is qua onderhoud. Zeker omdat er een worteldoek onder ligt die onkruid tegengaat.

Vervolgens kun je gaan bepalen wat je aan planten in de tuin wilt. Ga je voor veel kleuren of hou je het lekker bij groen? Hou je het bij bodembedekkers of ga je meer de lucht in? Of je nu kiest voor kleur of groen, hou in ieder geval rekening met de zon het is belangrijk om een plant te kiezen die geschikt is voor jouw tuin. Uiteraard is het wel een stuk leuker klussen in je tuin wanneer het zonnestralen regent in plaats van water. Ga dus aan de slag in de lente.

Pro tip: Sta vroeg op en ga in de ochtend aan de slag. Dan kun je ‘s middags lekker ontspannen als de dag op z’n warmst is. Realiseer jouw droomwoning met kunstplanten voor buiten voor de tuin!