Tuin

Waarom kiezen voor graszoden; 6 redenen!

Als je binnen korte tijd wilt genieten van een prachtig groen gazon is het leggen van graszoden de ideale manier. Op het moment dat je zelf graszoden gaat zaaien zijn er veel dingen waarmee je rekening moet houden, daarnaast duurt het erg lang voordat je een mooie groen gazon hebt. Als je kiest voor graszoden kan je deze binnen korte tijd leggen om vervolgens meteen te genieten van een prachtig gazon.

Twijfel je nog tussen gras zaaien en graszoden? Wij hebben 6 redenen voor je verzameld om te kiezen voor graszoden. Lees hieronder wat graszoden precies zijn, de voordelen en hoe het zit met onderhoud van het gazon.
Wat zijn graszoden?
Graszoden zijn kant-en-klare grasrollen die je gemakkelijk en snel in je tuin kan plaatsen. Zo heb je binnen zeer korte tijd een groen gazon met een dichte grasmat. In vergelijking met gezaaid gras kan je bij graszoden vaak zeer snel weer gebruik maken van je gazon.
Gemakkelijk te leggen. Het leggen van de graszoden is zeer eenvoudig en kost dan ook weinig tijd.
Vergeleken met andere bodembedekkers zoals hout, natuursteen en baksteen zijn graszoden relatief goedkoop.
Na het leggen van de grasmatten kan er direct gebruik gemaakt worden van het nieuwe gazon.
Graszoden hebben een natuurlijke uitstraling, waardoor ze in vrijwel iedere tuinstijl passen.
Doordat de zoden met gras dichtbegroeid zijn heb je weinig last van onkruid.
In vergelijking met kunstgras zijn graszoden een stuk milieuvriendelijker.
Graszoden gelegd? Tijd voor onderhoud
Zoals ieder gazon heeft ook een met graszoden aangelegd gazon onderhoud nodig om er het hele jaar van te genieten. Zo moet het gras in het groeiseizoen gemaaid worden, blad van het gazon geharkt worden in de herfst en moet het gazon ook bemest worden.