Douglas hout
Tuin

Voor welke klussen kun je Douglas hout gebruiken?

Ga je binnenkort een afdak, schutting of tuinhuisje maken? Dan is Douglas hout hier in het bijzonder zeer geschikt voor. Het hout laat zich makkelijk bewerken en heeft een lange levensduur. Daarnaast is de uitstraling van Douglas houtwerk natuurlijk prachtig. Waardoor het absoluut een aanwinst voor iedere tuin is. Zo zijn er prachtige palen en planken van Douglas hout te verkrijgen, die gegarandeerd met de juiste behandeling jaren mee zal gaan.

Schuttingen en een afdak

Je kunt douglas hout bestellen voor het maken van een nieuwe schutting of het afdak dat je in de tuin wil. Hier leent het houtsoort zich in het bijzonder voor. Het hout laat zich daarbij ook goed met een olie behandelen. Dat zorgt ervoor dat je er jaren plezier van zult hebben. Kies je er liever voor om te beitsen, dan is dit uiteraard ook een goede keuze en bijzonder eenvoudig. 

Houten tuinmeubels

Ben je een echte klusser in hart en nieren? Dan maak je van douglas hout in een handomdraai een stevige bank, tafel of stoel voor in de tuin. Met een goede lik verf heb je er echt jaren plezier van en kan het hout tegen een stootje. Omdat het hout harder is dan vurenhout is het ook bestand tegen een stootje, waarbij het dus ook voor intensief gebruik een absolute aanrader is.

Aftimmeren van een buitengevel

De prachtige kleur en structuur van dit hout leent zich uitstekend voor het aftimmeren van muren of de gevel van een schuur. Je geeft elke muur of gevel een natuurlijke uitstraling. Wanneer je het hout voor aftimmeren gebruikt is het goed om deze vooraf volledig te behandelen, zodat je goed bij de achterzijde van het hout kunt komen. 

Op deze manier heb je er bijzonder lang plezier van en blijft het houtwerk in perfecte staat. Zorg ook dat er wat afstand tot de muur is door latten te gebruiken waardoor vocht geen kans krijgt. Zoals je hierboven hebt gelezen is Douglas hout dus echt geschikt voor buitenwerk. Met name voor de tuin wordt het dan ook veelvuldig gebruikt. Kies er bij gebruik buiten altijd voor om delen waar je later niet meer bij kunt komen te behandelen. Je kunt dit doen door deze delen in een olie of een daarvoor bestemde lak te zetten. Op deze manier verleng je de levensduur van het houtwerk. Bij Houthandel van Gelder kun je eenvoudig online tuinhout en bouwmaterialen bestellen.