Tuin

Tuinmuur netjes maken met composiet gevelbekleding

Genieten van je interieur betekent ook genieten van je tuin. Tuin en woning zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je huis prima op orde, dan mag de tuin niet achterblijven, zeker niet wanneer je ook nog eens een mooie overkapping hebt laten aanbouwen. Helaas hebben we het niet altijd voor het zeggen wanneer het aankomt op ons uitzicht. Wie uitkijkt op een blinde muur, of op een verouderde schuur, merkt dat dit tafereel afbreuk doet aan een optimale woonbeleving. Gelukkig zijn muren perfect te harmoniseren door middel van gevelbekleding. In dit artikel vertellen we je over de mogelijkheden.

Uitzicht op lelijke muur?

Vrijwel niemand wordt blij van uitzicht op een lelijke muur, hoe groot of klein deze ook moge zijn. Soms kan het gaan om de scheidingswand tussen jou en je buren, maar ook kan het om een stenen tuinschuur gaan bijvoorbeeld. Word jij niet blij van de aanblik op baksteen of beton, dan kun je deze perfect bekleden met gevelbekleding. Kies dan wel direct voor de juiste gevelbekleding; een die jarenlang mooi blijft en die de tand des tijds probleemloos kan doorstaan. Een van de allerbeste producten op de markt is composiet gevelbekleding. Dit type gevelbekleding gaat moeiteloos decennia mee.

Wat is composiet?

Het verweert niet, raakt niet aangetast door weersomstandigheden en ik kleurecht. Zomaar wat voordelen van composiet. Composiet panelen worden op grote schaal gebruikt als vlonderplanken, schuttingen en gevelbekleding bijvoorbeeld, en dat is niet zonder reden.

Composiet kent vele goede producteigenschappen, waardoor het een ideaal product voor buitengebruik vormt. Composiet wordt gemaakt van 2 basisstoffen, namelijk gerecyclede kunststoffen en houtsnippers. Middels een specifiek proces in de fabriek worden deze stoffen samengevoegd tot één materiaal: composiet. Dankzij de houtbasis blijft het eindproduct beschikken over een natuurgetrouwe, houten aanblik en oogt het materiaal dus niet op het eerste gezicht als een typische kunststof. Echter dankzij de aanwezigheid van kunststof is er een zeer weerbestendig, stevig eindproduct ontstaan. Composiet splinter niet, dus is ook nog eens ideaal om blootvoets over te lopen. Daarnaast worden tegenwoordig vele gevels voorzien van composiet gevelbekleding, doordat het ideaal weerbestendig is en een lange levensduur kent.

Gevelbekleding van composiet

Iedere gevel of stenen muur kan een prachtige, naturelle metamorfose ondergaan met composiet gevelbekleding, wat langdurig mooi blijft en dus een prima investering vormt. Composiet gevelbekleding gaat niet alleen decennia lang mee, maar ook zijn de panelen onderhoudsarm. Er hoeft niet jaarlijks gebeitst of geschilderd te worden. Er treedt geen houtrot op en de gevelplanken behouden hun kleur, ongeacht of zij jaar in jaar uit in de zon op het zuiden staan gepositioneerd.  Composiet gevelbekleding is verkrijgbaar in diverse natuurlijke kleuren. Van grijs tot antraciet, zwart en groen bijvoorbeeld. Rustige kleuren die een evenwichtige uitstraling aan de tuin bieden. Daarnaast is composiet gevelbekleding makkelijk te monteren. Composiet gevelbekleding kent dus vele voordelen en vormt een goede investering voor de tuin.