Tuin

Tuinmeubels

Wat is er de laatste jaren ontzettend veel veranderd op het gebied van tuinmeubelen. 20 Jaar geleden hadden veel mensen een tuinset van het bekende merk “Hartman”. Het set bestond vaak uit een rechthoekige of ronde tafel en een stuk of 4 stoelen eromheen. Tegenwoordig is er echt veel meer keus en is het heel verschillend wat je bij mensen in de tuin ziet staan.

Wat wil je met je tuinmeubel

Het antwoord op de vraag wat je met je tuinmeubels wilt, bepaalt voor een groot gedeelte wat voor tuinset je aanschaft. Sommige mensen leven het liefst de hele dag buiten wanneer het mooi weer is. Uiteraard wil je dan ook graag lekker buiten eten. In dat geval is het wel heel handig om een praktische tuintafel te hebben en stoelen waarmee je goed aan de tafel kunt eten. Weer andere mensen vinden buiten eten maar niets en gebruiken hun tuinmeubel vooral om relaxt buiten te zitten. Vaak wordt dan gekozen voor een heerlijk loungeset met comfortabele kussens.

Materialen tuinmeubel

Een tuinmeubel kan van allerlei materialen gemaakt zijn. De meest voorkomende materialen zijn kunststof, aluminium, hout, wicker, RVS en riet. Elk materiaal kent zo zijn eigen voordelen en nadelen. Een tuinmeubel van kunststof is bijvoorbeeld duurzaam en vrij voordelig om aan te schaffen. Aluminium tuinstoelen zijn de laatste jaren steeds populairder en zorgen voor een moderne uitstraling. De loungesets die we de laatste jaren vaak tegenkomen, zijn meestal van hout gemaakt. Dit zorgt voor een natuurlijke sfeer in de tuin. Een nadeel van hout is wel dat er regelmatig onderhoud nodig is. Bij tuinmeubels van Wicker is dit weer minder het geval.

Tuinmeubel merken

Er zijn verschillende merken als het gaat om tuinmeubelen. Heel bekend is het al genoemde merk “Hartman”. Verkochten ze bij dit merk vroeger vooral kunststof tuinmeubels, tegenwoordig vind je bij hen ook tuinmeubelen van Wicker, aluminium, teak en RVS. Bij de meeste tuincentra kun je wel voor dit merk terecht. “4-Seasons” tuinmeubelen zijn stoelen en tafels die het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Hele vrolijke tuinstoelen vind je bij het merk “Fermob”.