sculptuur voor binnen en buiten
Decoratie Tuin

Sculpturen voor binnen, buiten en ideaal als cadeau

Wil jij je interieur bijzonder maken, je tuin een extra opkikker geven of iemand een onvergetelijk cadeau aan kunnen bieden, denk dan eens na over sculpturen. Dit zijn ruimtelijke kunstwerken die gevormd zijn door een kunstenaar door materiaal van een blok te verwijderen. De bekendste sculpturen zijn beeldhouwwerken, maar ze zijn te krijgen in een verscheidenheid aan materialen, zoals hout en kunststof. Met een mooie sculptuur op een duidelijk zichtbare plek in huis maak je van een standaard interieur een bijzonder interieur.

Sculpturen en de subtractieve methode

Het belangrijkste kenmerk van een sculptuur is dat deze gemaakt is volgens de subtractieve methode. Er is bijvoorbeeld een blok marmer of andere steen en daar maakt een beeldhouwer dan een sculptuur van door materiaal te verwijderen. Er zijn bijzonder bekende sculpturen gemaakt, zoals de David van Michelangelo en De Kus van Auguste Rodin. Bronzen beelden of beelden die van een ander materiaal gemaakt worden dat wel kneedbaar of vloeibaar is, worden gemaakt volgens de additieve methode. Technisch gezien zijn dit geen sculpturen, maar plastieken. Je zult ze vaak ook onder de noemer sculpturen terecht zien komen.

Een sculptuur voor in huis

Een sculptuur is een visie van een kunstenaar. Deze heeft een blok natuursteen, hout of ander materiaal voor zich staan en ziet hier al zijn of haar toekomstige kunstwerk in. Door materiaal te verwijderen komt het stuk materiaal tot leven en ontstaat er langzaam een schitterend beeld. Sculpturen worden gemaakt in allerlei stijlen en dat betekent dat er voor elk interieur een geschikte sculptuur kan worden gemaakt. Van modern tot klassiek en van realistisch tot abstract, alles is mogelijk. Plaats hem op een sokkel of op een andere prominente plek in je interieur en deze krijgt direct een uniek en speciaal uiterlijk.

Een sculptuur voor in de tuin

Wil je en sculptuur in de tuin plaatsen als tuinbeeldje, dan is een beeldhouwwerk de beste keuze. Deze beelden zijn vaak gemaakt van natuursteen en dat is een materiaal dat goed tegen de weersomstandigheden kan. Plaats je sculptuur in de tuin op een sokkel en je terras, vijver of grasveld knapt er direct van op. Uiteraard kies je dan voor een sculptuur die wat voor je betekent zodat jij er ook regelmatig met een glimlach op je gezicht naar kijkt. Ook hier is voor elke stijl tuin een geschikte sculptuur te vinden.

Geef een sculptuur cadeau

Sculpturen zijn niet als beelden een ideaal cadeau. Wil je een belangrijke gebeurtenis onvergetelijk maken, dan kies je voor een sculptuur die een boodschap uitstuurt die de situatie symboliseert. Een sculptuur over de liefde is erg mooi voor een bruiloft geschenk en ga je naar een huwelijksjubileum dan wil je de onlosmakelijke band tussen twee mensen vereeuwigen. Sculpturen zijn perfect voor het afscheid van een collega, voor een pensionering of voor iemand die een andere belangrijke mijlpaal viert. Het is een uniek, speciaal en doordacht cadeau dat een onvergetelijke herinnering schept aan de dag en aan jou.