Robotmaaier

Robotmaaier

Gemak dient de mens

Voor de een is het pure ontspanning, voor de ander een wekelijkse crime. Waar de een verheugd naar de zomer verlangt, denkt de ander aan de mooie kanten van de herfst en de winter. Het verschil tussen beide groepen? Gras moeten maaien. 

Gras maaien

Het begint natuurlijk met het te maaien oppervlak. Hoe groter de tuin, hoe meer gras er mogelijk gemaaid moet worden. Ook geldt hier dat een weekje uitstel al snel tot extra werk leidt. Niet iedereen verheugt zich er op om op zaterdag achter de grasmaaier te moeten lopen, de kantjes te moeten knippen en de boel op te ruimen. Waar kinderen wanneer ze klein zijn er de lol nog van inzien, vervliegt dat snel als ze ouder worden. Het wordt een soort van wekelijks gevecht om ze aan de slag te krijgen.

Oplossingen?

Er zijn allerlei oplossingen denkbaar. Alles betegelen is de meest rigoureuze. Overigens betekent dat ook dat je niet meer lekker gezellig in de tuin, op het gras, kunt zitten en kunt genieten van de zon of de zomeravond onder het genot van een drankje. Gelukkig zijn mensen slim en vinden ze voor de wat vervelendere klussen hulpmiddelen uit. Denk maar aan de wasmachine of de stofzuiger. Zo zijn er ook bedrijven die een oplossing gevonden hebben voor het grasmaaien. Terwijl vaders met een krantje en een kopje koffie lekker op het terras zit, doet de grasmaaier zijn werk. De grasmaairobot wel te verstaan. een machine die intelligent genoeg is om geheel zelfstandig het gras te maaien. Zonder hulp, zonder toezicht, gewoon los laten op het grasveld en klaar.

grasmaairobot

Grasmaaiers

Er is inmiddels een heel scala aan robots te koop. In prijzen variëren ze van € 1100,00 tot over de  € 10.000. In mogelijkheden tussen de tot 100m2 en meer dan 25.000m2. Geheel naar wens. Er zijn een aantal bekende merken, zoals Husqvarna, Ambrogio, Belrobotics en Robomow. Het grote voordeel van de robots van deze firma’s is niet alleen dat ze voor u het gras maaien. Doordat ze dat doen automatisch wanneer het gras hoger wordt dan de afgestelde hoogte, blijft het grasveld mooi en hebt u geen grasafval meer. De robotmaaier bepaalt zelf wanneer hij aan het werk moet. U hoeft in principe de robot niet van de grasmat af te halen.

Professioneel

Uiteraard kan de robotmaaier ook professioneel ingezet worden. Denk aan een voetbalveld. Nu moet de terreinknecht iedere week achter de maaier op en neer wandelen. Door weer en wind. Dat is niet meer nodig. De grasmaaier neemt dat over, zodat de terreinknecht met andere zaken aan de slag kan. Of u laat nu een firma iedere week het gras maaien. De robot doet dat nu, zodat de firma zich bezig kan houden met het onderhoud van uw tuin. Zelfs op een golfbaan kunt u van de robotmaaier genieten. Het onderhoud is relatief eenvoudig. De service ligt bij alle vier de merken, gelet op de referenties, op een hoog niveau en het genot van de zelfmaaier wordt algemeen geprezen.

Vindt u zelfs een maairobot nog veel werk, dan is wellicht kunstgras een optie.