vogelhuisje kopen
Tuin

Maak je tuin klaar voor de vogels

Als de dagen kouder worden is er weinig voeding te vinden voor vogels. Ook is het onderdak voor de vogels schaars omdat niet iedereen een vogelhuisje heeft. Alle blaadjes zijn van de bomen en daardoor kunnen ze hier niet meer schuilen. Dat maakt het dat de vogels zich niet veilig voelen. Hierdoor zullen vogels zich niet meer gauw laten zien in grote open tuinen. Ben je op zoek naar een manier om meer vogels naar je tuin te krijgen. In dit blog lees je een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Zorg voor onderdak met een vogelhuisje

Om te beginnen is het goed om te zorgen voor een fijn onderdak. Hiervoor is een vogelhuisje aan te raden. Hier kunnen de vogels schuilen maar ook een nestje bouwen en heerlijk slapen. Dit is al een aardige uitnodiging voor de vogels om naar je tuin toe te komen. Ze maken van het vogelhuisje helemaal hun eigen thuis. Leg vooral geen vulling in het huisje. Hierdoor zit jouw geur eraan waardoor ze geen plaats nemen in het vogelhuisje. Als je de vogels toch wil helpen met het vullen van het huisje. Kun je het beste de vulling met handschoenen aan rondom het huisje leggen. Hierdoor kunnen de vogels zelf kiezen of ze de neergelegde vulling willen hebben. Ook kunnen ze het op die manier uit elkaar pluizen waardoor ze niet alles hoeven te gebruiken.

Voed de vogels bij in de koude maanden

Het vinden van voeding is voor de vogels moeilijk in de koude maanden. Ze kunnen namelijk lastig de grond in komen waardoor wormen en insecten geen optie meer zijn. Hierdoor is het vinden van verse voeding schaars. Je kunt de vogels daarom helpen door ze bij te voeden. Alleen doe dit niet zomaar met alles wat je hebt liggen! Geef alleen onbewerkte producten of producten die speciaal zijn gemaakt voor vogels. Denk hierbij aan zaden en pinda’s deze zijn echt favoriet bij vogels. Vetbollen zijn ook goed om te geven. Met het vet uit de bollen kunnen ze een buffer opbouwen. De voedingsstoffen zijn goed voor hun huid en veren. Ook is het goed om de vogels iets als fruit te geven. Dit is goed aangezien er geen verse producten te vinden zijn in deze tijd van het jaar.