kunstgras in de tuin
Kunstgras

Kunstgras

kunstgras

 

Kunstgras

 
Kiezen voor kunstgras.
Overweegt u een gazon aan te leggen in uw tuin? Of wilt u misschien het huidige gazon vervangen? Denk dan eens aan de mogelijkheid van kunstgras. Door de ontwikkelingen van de laatste jaren is dit gras niet meer van echt gras te onderscheiden. Het materiaal is steeds beter en verkleurd steeds minder snel. Ook zijn de vezels steeds sterker. Met kunstgras heeft u absoluut ook een natuurlijke uitstraling. Een groot voordeel ten opzichte van natuurgras is natuurlijk dat er nauwelijks onderhoud nodig is en dat het gazon er het hele hele jaar door fris en groen uitziet. Misschien weet u nog van vroeger dat kunstgras hard en stug aanvoelde, dat is tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Kunstgras is nu lekker dik en zacht en dus heerlijk om over te lopen of lekker om op te spelen. Hieronder de voordelen van kunstgras voor u op een rijtje.
 
Voordelen van kunstgras
 
– Na het leggen kunt u direct genieten van een heerlijk groene grasmat.
– U hoeft nooit geen gras meer te maaien en randjes te knippen.
– Sproeien is nooit meer nodig.
– Er hoeft geen onkruid verwijderd te worden.
– Er hoeft geen rekening gehouden te worden met te veel zon of te veel schaduw.
– U geniet het hele jaar door van een mooi groen gazon.
– Het zwembadje kan gerust dagen blijven staan, zonder dat dit nadelig is voor het gras.
– Erg goed geschikt om onder speeltoestellen te plaatsen.
– Lekker zacht voor kinderen om op te spelen.
– Lange levensduur.
– Geen last van hooikoorts.
– U hoeft het nooit te mesten.
– Geen kale plekken in het gras.
 

Nadelen

 
Elk nadeel heeft zijn voordeel, zo zeggen we weleens. Andersom is dit vaak ook waar en zo zijn er ook wel enkele nadelen aan kunstgras, zoals:
– Het kan duurder zijn dan natuurgras.
– Kunstgras wordt in de zomer warmer dan natuurgras.
– Het kleurt niet mee met de seizoenen.
– Bij langdurig gebruik treedt er slijtage op.
– Het is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij.
 

Soorten kunstgras

 
Kunstgras is verkrijgbaar in diverse soorten, maten en zelfs kleuren. Vroeger werd eigenlijk altijd zand gebruikt om de grasvezels te ondersteunen en omhoog te zetten. Dit wordt nu vaak gedaan door een gekroesde draad, mosdraad genoemd. Dit mosdraad zorgt ervoor dat de grasspriet mooi overeind blijft staan. En het leuke is dat dit mosdraad ook in een andere kleur gemaakt kan worden. Op deze manier kunt u kunstgrassen dus ook kiezen in bijvoorbeeld beige of bruin. Ook de dikte van de grasdraad valt zelf te bepalen. Hoe dikker het kunstgras, hoe zachter het wordt. Uiteraard wordt het dan ook direct een stukje duurder. Soms kan het nog wel nodig zijn om evengoed zand te gebruiken, omdat mosdraad een stuk lichter is dan zand. Als het gras heel intensief gebruikt gaat worden, bijvoorbeeld door spelende kinderen, dan kan het beter zijn om toch zand te gebruiken. Ook al is het maar een dun laagje zand, dit beschermt de latexrug en zorgt ervoor dat het grastapijt niet gaat verschuiven of plooien.
 

Kunstgras op balkon op dakterras

.
 
Natuurgras is uiteraard geen optie op een balkon of dakterras, maar met kunstgras is dit goed mogelijk. Zo kan het ook hier natuurlijk worden aangekleed. Zo verwent u zichzelf met een echt buitengevoel, ook al woont u op tien hoog. Het is leuk om zo’n balkon of dakterras met kunstgras dan nog verder aan te kleden met bloembakken en potten met bloemen en planten. Bij kunstgras op een balkon of op een dakterras is het wel aan te raden om te kiezen voor de optie met zand en dat voor het gewicht. Het zou toch wat zijn als het gras van het dak af zou waaien.
 

Goedkoop kunstgras

 
Het is absoluut mogelijk om ook bij de optie van kunstgras goedkoop uit te zijn. Voor alle budgetten zijn er wel kunstgrassen te krijgen. Kijkt u maar eens rond op internet. Op veel plaatsen in Nederland wordt ook grastapijt verkocht, ook dit is meestal van zeer goede kwaliteit.
 
Ook is kunstgras uitermate perfect geschikt voor onder zwembaden of speeltoestellen in de tuin.
Geen gele plekken meer na het opruimen van het zwembad, kunstgras is snel droog en is bestand tegen chloor, ideaal dus.
Klik hier om Intex zwembaden online te bestellen bij Zwembadgigant
 
Bron: Kunstgras leverancier
 
Kijk ook eens bij