Je tuin opknappen Dat doe je zo
Tuin

Je tuin opknappen? Dat doe je zo

Als je graag je tuin wilt opknappen omdat het je niet meer bevalt zoals die nu is, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Het kan misschien zijn dat je graag wat meer sfeer in je tuin wilt. Of misschien zijn alle planten dood gegaan en is het tijd voor vervanging. Je kunt deze dan simpelweg vervangen of je gaat het helemaal opnieuw aanpakken.

De schutting of de haag vervangen

Als je een schutting of haag om je tuin heen hebt staan kan het beeld erg veranderen wanneer je deze vervangt. Als de haag die je had staan niet meer mooi groen of vol is, kan het zijn dat mensen er nu doorheen kunnen kijken. Dat is waarschijnlijk niet wat je wilt. Dat zou dus een goede reden zijn om deze te vervangen. Je kunt er dan voor kiezen om opnieuw te gaan voor een haag of voor een schutting. Wanneer je voor een haag kiest zul je vaak wat meer het gevoel hebben dat je in een tuin zit, dat komt door het groen wat je dan om je heen ziet. Wel heeft een haag meer onderhoud nodig. Je moet deze regelmatig snoeien en ook verzorgen.

Je zou een tuinhuis kunnen plaatsen

Tuinhuizen zijn er in veel verschillende vormen en maten. De keus is groot, op het internet kan je veel informatie vinden. Een Lugarde tuinhuis zou bijvoorbeeld een goede optie kunnen zijn als je er bijvoorbeeld een kleine uitbouw bij wilt maken. Deze uitbouw zou een overkapping kunnen zijn. Hier kun je dan een lekkere lounge set neerzetten, als je er dan ook nog een heater bijzet kun je hier het hele jaar van genieten. In het tuinhuis zou je ook nog een extra plek kunnen maken om lekker in te zitten. Daar zou je dan bijvoorbeeld ook vrienden kunnen uitnodigen. Anders gebruik je het tuinhuis alleen maar voor opslag. Tuinhuizen zijn er dus in veel verschillende maten, zo is er zeker ook een voor in jouw tuin.

Zet veel groen in je tuin

Iets wat niet kan ontbreken in je tuin zijn planten. Er zijn enorm veel verschillende soorten planten. Je hebt bomen die je in je tuin kunt plaatsen, vaak groeit een boom nog veel. Let daar dus mee op. Bomen komen dan ook vooral in grote tuinen voor. Je kunt dan kiezen voor een fruitboom of een normale boom die heel groot kan worden.

Bloemen zijn ook heel mooi in je tuin, daarmee kun je wat kleur brengen in je tuin. Het beste is om bloemen in potten te plaatsen. Of in een border, dat je in ieder geval een stukje tuin afzet. Dat is beter voor het behoud van de bloemen. Bloemen zijn er in vele kleuren en formaten.

Ook heb je siergrassen. Deze kunnen heel mooi zijn als opvulling tussen de bloemen. Stel dat jij langs je schutting een bak hebt kun je daar bloemen afwisselen met siergrassen. Deze kunnen laag blijven, maar groeien soms ook omhoog. Dit zorgt ervoor dat je veel dynamiek hebt in je bak. Dat staat vaak leuk en speels.