Badkamer Tuin

Hottubs informatie en mogelijke accessoires

Spa producten worden steeds populairder. Een voorbeeld hiervan is een hottub. Dit een soort hout gestookt buitenbad waarvan het water opgewarmd wordt naar ongeveer 37.5 graden. Zoals gezegd zijn ze meestal gemaakt van hout, maar de nieuwere soorten zijn ook wel van kunststof vervaardigd. De van hout gemaakte soorten zijn eenvoudig in gebruik. Je vult ze eerst met water en daarna kun je dit gemakkelijk stoken. Meestal heeft het na één of twee uren al een aangename temperatuur bereikt. Wel  moet je met een aantal zaken rekening houden. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je van te voren goed kijkt naar de afmetingen zodat je kunt inschatten of het in je badkamer of tuin past. Ook moet je kijken naar de soort kachel die erin gaat. Zo kun je kiezen voor een interne of externe kachel. Het grootste verschil hierin is dat de ene kachel meer ruimte doet bieden aan de hottub dan de andere, want als je niet veel ruimte hebt kun je beter een interne kachel installeren. De interne kachel staat of hangt in de hottub. Hierdoor staat deze snel in contact met het water. Door de houten afscheiding kan directe aanraking met de kachel voorkomen worden zodat de personen in het bad zich niet branden. Een externe kachel staat buiten de hottub. Deze is met slangen en wanddoorvoeren aan de hottub bevestigd. Hierdoor komt het water in de ruimte om de stookruimte heen te zitten. Daarna wordt er een vuur gestookt in de externe kachel. Het water in de afgesloten ruimte neemt daarna de warmte van dit vuur over waarna het via een soort circulatie naar de hottub terug stroomt.
Bovendien kun je je hottubs afmaken met accessoires. Denk hierbij aan diverse zaken zoals een trapje zodat je makkelijk in de hottub kunt stappen of aan een houten peddel waardoor je het water goed kunt mengen. Ook zou je een soort thermometer kunnen aanschaffen om de temperatuur in de gaten te blijven houden. Deze kun je in verschillende varianten kopen. Bovendien zijn er ook flesjes met aroma’s erin te verkrijgen om het water in je hottub een heerlijke geur te doen geven.
Wanneer je een hottub aan wil schaffen kun je kijken op de volgende website, namelijk hottub. Als je liever ook nog even wil kijken naar andere spa producten kun je ook bij Fonteyn terecht. Zo kun je ook overwegen om een jacuzzi of een zwemspa aan te schaffen. Kijk voor meer informatie op spa.