Hoe voorkomt u mollen in uw tuin en hoe raakt u er vanaf
Tuin

Hoe voorkomt u mollen in uw tuin en hoe raakt u er vanaf?

U heeft er hard aan gewerkt om uw gazon in de tuin er als een golfbaan uit te laten zien en dan wordt u op een dag wakker en ziet u gangen van mollen door uw tuin lopen. Schade veroorzaakt door deze kleine gravers is een van de meest frustrerende problemen waar tuiniers mee te maken krijgen. Maar het goede nieuws is dat er manieren zijn om dit te voorkomen en aan te pakken. Gebruik onderstaande tips, zodat u kunt genieten van uw tuin vrij van ongedierte.

Hoe herkent u tekenen van mollen in uw tuin? 

Het is onwaarschijnlijk dat u mollen ooit zult zien, omdat ze zich zelden boven de grond wagen. Mollen leven onder de grond, en het grootste deel van hun ondergrondse graafwerk blijft meestal ongezien. Maar het irritante bewijs van hun bestaan op uw terrein is moeilijk te missen. Als mollen tunnels graven op zoek naar voedsel, wordt de grond die ze uit de kanalen halen naar buiten geduwd, wat resulteert in hopen aan de oppervlakte. Tekens van mollen in de tuin kunnen ook, ondergrondse gleuven zijn die licht verhoogd zijn en die  van grondhoop naar grondhoop lopen. 

Hoe houdt u mollen weg?

Op sommige plaatsen is de kans groter dat mollen op bezoek komen, meestal in een landelijke of voorstedelijke tuin met grote open gebieden of gazon. Om mollen weg te houden kunt u eerst en vooral de voedselbron van mollen verwijderen. Mollen voeden zich met bodembewonende insecten, vooral engerlingen. U kunt deze voedselbron elimineren door nuttige nematoden en melkachtige sporen te gebruiken om de engerlingen in uw grond te doden. Vervolgens, kunt u composthopen weghalen, aangezien deze een magneet zijn voor mollen. Verder, kunt u goudsbloemen en narcissen planten in uw bloembed of rond uw moestuin om dit ongedierte weg te houden.

Hoe geraakt u van de mollen af

Hoe geraakt u van de mollen af?

Zodra u de graver heeft geïdentificeerd die uw tuin opgraaft en een ondergronds huis bouwt, kunt u gebruik maken van verschillende middelen om van mollen af te geraken. Mollenvallen zijn ook een optie als u nadenkt over hoe u van mollen af kunt komen. Denk hierbij aan een mollenklem, deze vallen worden in de grond geduwd langs actieve mollenroutes. Als de mol de val tegenkomt, wordt hij geactiveerd en is de mol onmiddellijk dood. Sommige vallen zullen mollen doden, andere zullen mollen vangen die u kunt vrijlaten. Daarnaast, hebben mollen een scherpe reukzin, dus de beste manier om van mollen af te komen is door iets in de tunnel te stoppen dat slecht ruikt en bij voorkeur biologisch afbreekbaar is. Indien u te maken heeft met mollen overlast, is het best om contact op te nemen met een professional. Zij zullen uw woning grondig inspecteren en u een inschatting geven van de omvang en reikwijdte van uw mollenprobleem. Professionals gebruiken niet alleen de beste apparatuur voor het verwijderen van mollen, maar ze kunnen ook helpen voorkomen dat ze terugkomen