Hoe maak je je tuin helemaal klaar voor de zomer
Tuin

Hoe maak je je tuin helemaal klaar voor de zomer?

Als je jouw tuin helemaal klaar wilt maken voor de zomer zijn er een aantal dingen die je op je lijstje moet zetten. Voor de zomer is het altijd fijn als je tuin er goed bij ligt. Dan kun je optimaal genieten. In de avond nog even genieten van het lekkere weer. En overdag kun je heerlijk genieten van de zon.

Verzorg de planten in je tuin

In je tuin staan waarschijnlijk verschillende planten. Zorg dat je alles mooi snoeit en genoeg water geeft. Hierdoor kunnen ze goed groeien en zien ze er gezond uit. Dat ziet er altijd het mooiste uit. Als je gras hebt in je tuin is het ook verstandig om deze te gaan verzorgen. Maai het gras naar een fijne hoogte. Geef het voldoende water en als er kale plekken zijn bestrooi deze dan met graszaden. Dat zal ervoor zorgen dat er weer nieuw gras gaat groeien.

Ook je haag moet je goed verzorgen. Je wilt niet dat er kale plekken komen in je haag. Als dat het geval is kunnen mensen je tuin inkijken, dat is waarschijnlijk niet wat je wilt. Misschien is het dan verstandig om een schutting te overwegen. Deze heeft amper onderhoud en daar ben je zeker van dat je daar niet doorheen kan kijken. Er zijn veel verschillende soorten schuttingen, zo heb je een hout beton schutting of een schutting van alleen beton. 

Ruim je tuin op

Het kan zijn dat er door de winter heen spullen in je tuin zijn gezet die je er eigenlijk liever niet hebt staan als je zelf ook in de tuin wilt zitten. In de zomer zit je veel meer in de tuin dan in de winter, daarom zou je in het voorjaar alles kunnen opruimen. Misschien kom je er dan wel achter dat je eigenlijk niet voldoende plek hebt voor je spullen. Je zou dan een tuinhuis kunnen plaatsen. In tuinhuisjes is veel variatie, grotere en kleinere varianten, maar ook in materiaal is er veel verschil. In dit tuinhuis kun je dan al je spullen zetten. Aan het tuinhuis kun je ook een overkapping maken, daaronder zou je dan een loungeset kunnen zetten. Je hebt dan niet alleen opbergruimte, maar ook een lekkere plek om te zitten.

Pleeg onderhoud in je tuin

Er zijn in de winter altijd klusjes ontstaan die je toen niet hebt gedaan. Denk bijvoorbeeld aan onkruid wat is opgekomen in je tuin. Dit kun je met de hand allemaal wegsnijden, maar je kan dit ook op een makkelijkere manier doen. De hoge drukspuit is een optie, dit gaat heel gemakkelijk en snel. Je zou ook gif kunnen spuiten, dit duurt dan een tijdje, maar daarna zal al het onkruid weg zijn.

Ook het reinigen van je tuinmeubels is iets wat handig is om te doen. Op houten meubels komt vaak groene aanslag, ook als het ingepakt heeft gestaan. Dat kun je eraf halen met een sopje en een borstel. Dit is op deze manier vaak een grote klus. Met de hoge druk gaat dat veel gemakkelijker. Wel is dat minder goed voor het hout.