Tuin

Hier let je op bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen

Tuinmeubelen, we doen er gemiddeld zo’n 5 tot 10 jaar mee. Deze levensduur is niet perse gekoppeld aan de kwaliteit van het tuinset, maar meer nog aan onze smaak die veranderd, doordat deze met tuintrends meebeweegt. We zijn ons daar niet altijd van bewust, maar als je na enkele jaren nieuwe tuinmeubelentrends onder ogen krijgt begint je kijk lieverlee te veranderen op je eigen tuinset en raak je ontevredener. Je bent toe aan nieuwe tuinmeubelen, tenminste, dat zegt je gevoel. Hoe voorkom je nu dat je om de 5 jaar nieuwe tuinmeubelen geneigd bent te kopen? Dit doe je door nu doordacht een nieuw set te kopen, waar je wel gewoon 15 jaar mee vooruit kunt. Kortom, waar let je op bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen?

Welk doel dient jouw nieuwe tuinmeubelset?

Tuinmeubelen zijn in grote diversiteit verkrijgbaar, zowel op het gebied van materialen, design als functionaliteit. Welk doel dienen jouw tuinmeubelen? Wat is een must voor jou en wellicht je gezin? Ter voorbeeld, is het voor jou, of jullie, belangrijk om te kunnen eten aan tafel, of wil je ook kunnen loungen? Maar ook: wil je dat het tuinset het gehele jaar buiten moet kunnen blijven staan, of berg je altijd het na afloop van het seizoen altijd weer binnenshuis op? Gaat je voorkeur uit naar kunststof, of wordt het juist steiger- of hardhout? Er valt echt heel wat te kiezen, daarom nemen we hieronder de 2 meest gekozen tuinmeubelen met je door die een tijdloze uitstraling kennen, zodat je niet iedere 5 jaar toe bent aan een nieuw set. 

Dining tuinset

Het dining tuinset bestaan uit een eettafel en (doorgaans) 4 (verstelbare) eettafel-tuinstoelen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals kunststof, wicker en hardhout. Dergelijke materialen zijn weerbestendig en kunnen in principe (afhankelijk van de gebruikte kunststoffen) het hele jaar door buiten blijven staan.

Waarom zou je kiezen voor een dining tuinset? Het dining tuinset heeft een wat rustieke uitstraling. De hoge eettafel werkt uitnodigend om rustig de krant te lezen (op perfecte hoogte), bordspellen met het hele gezin te spelen en is gemakkelijk om aan te eten en/ of te borrelen. Het leven aan tafel, dáár draait het allemaal om en daar gebeurt het. Zoek je familiaire gezelligheid en comfort, dan is een dining tuinset ideaal.

Relaxen op het loungeset?

Loungesets zijn inmiddels al meer dan een decennium niet meer weg te denken uit onze tuinen. Meestal zijn zij uitgevoerd in de materialen kunststof, wicker (hoge kwaliteit kunststof bestaande uit vlechtwerk) en steigerhout. Het hippe en moderne steigerhout kent een zeer natuurlijke uitstraling en is goed weerbestendig. Het is een echt trendy materiaal met een lange levensduur.

Het wicker loungeset is eveneens tijdloos en oogt met name vooral rustiek. Ook wicker is weerbestendig, maar toch houd je dit materiaal het mooiste door het buiten het zomerseizoen binnenshuis te plaatsen. 

Waarom zou je een loungset kopen? Loungen associëren we vooral met relaxen, toch kun je ook perfect stevig zitten omdat er vele modellen verkrijgbaar zijn: van relaxbanken tot de stevige hoekbank met verhoogde salontafel, zodat je ook gemakkelijk kunt eten aan tafel. Het loungeset is de afgelopen jaren écht zeer veelzijdig geworden. En gaat de look je vervelen, dan koop je net zo gemakkelijk nieuwe moderne kussens, waardoor het geheel een ander aanzicht krijgt.