Tuin

Genieten van extra ruimte: een tuinhuis

Bijzondere blokhutten
Bron: De Bever bijzondere blokhutten

Heb je een huis dat overloopt van de spullen of zou je zo graag een klein ateliertje of kluskamertje hebben? Dan is een tuinhuisje een ideale toevoeging aan je tuin. Het typische houten huisje hoeft niet veel plek in te nemen en past qua beeld in elke tuin.

Doordat het huisje van hout gemaakt is, ziet het er natuurlijk uit op uw grasveld of tussen de bloemen.

Het grootste voordeel van een tuinhuis is uiteraard de hoeveelheid ruimte die wordt gecreëerd in de tuin. Het is een ideale ruimte voor een hobbyproject of voor het opbergen van tuinmeubelen. Een houten tuinhuisje heeft minimale onderhoud nodig, maar gaat daarna wel tientallen jaren mee.

Door gebruik te maken van beschermende producten tegen schimmels en vocht, gaat de levensverwachting van het tuinhuisje er zeker met jaren op vooruit.

Een tuinhuisje is flexibel van vorm. Wil je alleen maar een overkapping, of een speciale vorm? Het kan allemaal! Daarnaast kan een tuinhuisje overal geplaatst worden en heeft het bijna geen minimale afmeting. Eén deur? Twee openslaande deuren? Grote of kleine, veel of weinig ramen? Een plat of puntig dak? Enkel of dubbelglas? Dit is allemaal samen te stellen voor jouw eigen bijzondere tuinhuis.

Het fijne van een tuinhuis is dat het hout na plaatsing vrijwel niet meer gaat ‘werken’. In het geval van een blokhut, die niet bestaat uit gemonteerde wanden, maar een opstapeling van planken of stammen, is dat juist wel het geval. Daarom zijn de opties bij een blokhut veel beperkter dan bij een bijzonder tuinhuisje.

Isolatie is, zeker als je het tuinhuisje gebruikt als werkruimte, geen overbodige luxe en is niet zo lastig. De belangrijkste vorm van isolatie is de vloerisolatie. Deze kan het beste meteen bij het bouwen van het tuinhuisje worden gelegd. De wanden kunnen aan de binnenkant, dus als het huisje helemaal klaar is, worden geïsoleerd.