Euonymus-Japonicus-bij-de-specialist-kopen
Tuin

Euonymus Japonicus bij de specialist kopen

De Nederlandse benaming voor de Euonymus Japonicus is Japanse kardinaalsmuts. Deze prachtige heester kent zijn oorsprong in Japan, het land van de rijzende zon. Qua klimaat is het dus gewend aan koele winters waardoor de haagplanten prima in Nederland kan aarden. Het is dus ook een winterharde plant die zelfs tijdens extreme kou zijn blad niet verliest. Zo kunt u het hele jaar door genieten van de mooie Euonymus Japonicus want een schoonheid is het zeker. De kleine, glanzend donkergroene blaadjes hebben een langwerpige vorm en zijn licht gekarteld. Het is in iedere vorm te snoeien en kan gebruikt worden als groepsbeplanting, haagplant of borderbeplanting. Een veelzijdige heester dus die past in iedere tuin en op elke plek. Want naast winterhard is de Euonymus Japonicus ook op iedere standplaats aan te planten. Deze unieke plant is niet overal en in ieder tuincentrum te verkrijgen. U kunt daarom het beste de Euonymus Japonicus kopen bij een gespecialiseerde kwekerij.

Euonymus Japonicus aanplanten

Ook al kan de Euonymus Japonicus op iedere standplaats aangeplant worden, toch is het belangrijk om eerst de bodem goed te bewerken. Deze moet namelijk lekker doorlatend zijn. Om de grond voldoende gedraineerd te krijgen spit u de bodem zo’n 20 tot 30 centimeter diep goed om. Na het omspitten voegt u wat organische meststof toe en spit het hiermee nogmaals om. De Euonymus Japonicus kan zo’n 80 centimeter hoog worden. Wilt u het als haag aanplanten? Houd dan met het volgende rekening. Afhankelijk van de hoogte bij het aanplanten moet u rekenen op zo’n 6 tot 9 planten per strekkende meter. Druk de grond goed rondom de plant aan en geef direct water, ook in de eerste periode na het aanplanten.

Het verzorgen van de Euonymus Japonicus

Wanneer het een warme droge periode is kunt u dagelijks, in de vroege ochtenduren, de Euonymus Japonicus extra verwennen met vocht. Verder behoeft het weinig onderhoud, één maal per jaar snoeien is voldoende. De beste periode hiervoor is het begin van het voorjaar. Bij voorkeur snoeit u de Euonymus Japonicus met een hand heggenschaar zodat er zo min mogelijk schade aan het blad ontstaat. Een bewolkte, niet al te hete dag is perfect om de Euonymus Japonicus te snoeien. Zodoende wordt verbranding van het tere blad tot een minimum beperkt.