7 belangrijke vragen rondom kunstgras
Kunstgras Tuin

7 belangrijke vragen rondom kunstgras

Wie graag een kunstgrasmat wil laten leggen in de tuin kampt regelmatig met verschillende vragen. In deze blog hebben we daarom 7 veelgestelde vragen verzameld inclusief een kort en bondig antwoord om jou wat verder op weg te helpen

Is kunstgras duur?

Veel mensen denken dat kunstgras heel duur is, maar dit valt reuze mee. Je kunt het al kopen vanaf €10,00 per vierkante meter. Bovendien bespaar op op veel kosten die je met een echt gazon wel hebt. Denk aan een grasmaaier, bemesten, sproeien, etc. Kortom: de eerste initiële kosten zijn wel een stukje hoger dan bij “echt” gras, maar na een aantal jaren gaat kunstgras renderen. Op Kunstgrasrevolutie.nl vind je het goedkoopste kunstgras in de regio. Je kunt hier leveranciers vergelijken en een offerte opvragen bij een leverancier of hovenier in de buurt.

Wordt kunstgras warm in de zon?

Kunstgras wordt minder warm dan tegels, maar heeft zeker en vast niet hetzelfde verkoelende effect dat natuurgras wel heeft. In vergelijking met echt gras zal kunstgras dus warmer worden in de zon. Toch is kunstgras zeer populair in warmere streken. Er is immers het voordeel dat je met kunstgras heel wat water kan uitsparen en dit voordeel doet de iets warme temperatuur teniet.

Laat kunstgras brandwonden achter bij het tackelen?

Kunstgras komt in verschillende soorten en kwaliteiten. De chemische compositie van de synthetische materialen die werden gebruikt zullen uitmaken of het kunstgras brandwonden zal nalaten op de huid of niet. Dergelijke brandwonden komen vaak voor bij voetballers op kunstgras. Sommige kunstgrassen zijn echter sliding-friendly maar hiervoor informeer je het best bij de kunstgrasproducent zelf. De kunstgras prijs zal hier een zekere rol in spelen.

Is kunstgras brandbaar?

Vuur en warme objecten worden het best uit de buurt gehouden van kunstgras. Echter geldt ook hier dat het soort van materiaal waaruit het kunstgras werd gemaakt van belang is: sommige kunstgrassen zijn dus vuurbestendig en hebben zelfs een uitdovend effect dankzij het zand dat erin werd verwerkt. De meeste kunstgrassen smelten echter gewoon.

Graven mollen ooit onder kunstgras?

Mollen houden totaal niet van kunstgras en zullen doorgaans er niet onderdoor graven. Echter, als er een mol zat in het oude natuurgras, en deze werd niet verwijderd vooraleer men begonnen is met de plaatsing van kunstgras, kan deze voor heel wat schade zorgen. De mol zal altijd opnieuw naar de oppervlakte willen komen en indien nodig hiervoor door het kunstgras graven.

Is kunstgras wel ecologisch?

De meeste kunstgrassen bevatten geen giftig plastic of zware metalen zodat het volledig veilig is voor zowel de mens als de natuur. Er is geen enkel gevaar verbonden aan het plaatsen van kunstgras in je tuin. Zie ook informatie over kunstgras, is dat goed voor het milieu? In deze blog lees je meer informatie over de gevolgen van kunstgras voor het milieu.