Tuin

4 tips om een fantastische wellness tuin aan te leggen

Dit jaar niet op vakantie en geld over? Dan is dit wellicht het goede moment om de tuin aan te pakken. Een van de populairste tuinideeën van dit moment is de zogenaamde wellness tuin. De inrichting van de wellness tuin is volledig gericht op het verhogen van de sfeer en de comfort. Met rustgevende elementen en de nodige wellness faciliteiten breng jij alles wat je zo waardeert aan een kuuroord naar je eigen tuin!

Klinkt dit als iets waar je enkel van kunt dromen? Dan is het hoog tijd om hier de realiteit van te maken. In dit geval zijn dromen namelijk allesbehalve bedrog. Met behulp van de volgende vier tips leg jij binnen mum van tijd een fantastische wellness tuin aan. Vakantie vier je voortaan gewoon in eigen tuin.

1.      Haal wellness faciliteiten in huis

In een wellness tuin mogen uiteraard wellness faciliteiten niet ontbreken. Kies hierbij voor iets wat jou aanspreekt. Ben je dol op saunabezoekjes? Laat dan een buitensauna in eigen tuin plaatsen. Hou je meer van lekker bubbelen onder de sterrenhemel? Dan kies je voor een jacuzzi. Misschien is er zelfs wel ruimte voor allebei!

Waar voel jij je het meest relaxed bij? Er is eigenlijk geen goed of fout. Een wellness tuin moet precies dat bieden waar jij je op je gemak bij voelt. Waar jouw smaak of voorkeur ligt. Bepaal dus met je eigen gevoel wat er zeker niet mag ontbreken. Op die manier leg je alvast de eerste basis voor jouw eigen wellness tuin.

2.      Denk aan het kleurgebruik

Er zijn verschillende manieren waarop je een rustgevende sfeer in de tuin kunt creëren. Heel belangrijk is het gebruik van kleur. Kleuren kunnen enorm veel invloed uitoefenen op het menselijk brein. Ze kunnen je vrolijk maken, laten ontspannen of juist extra druk maken. Rustgevende kleuren die veelal in wellness tuinen worden toegepast zijn blauw, groen en paars.

Je kunt deze kleuren op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld door ze te verwerken in de beplanting van je tuin of door simpelweg met decoraties te werken. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes in soortgelijke kleuren op de loungebank. Kleine details die een groot effect kunnen hebben op het gevoel in de tuin.

3.      Meer natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen worden eigenlijk altijd al graag in de Nederlandse tuinen gebruikt. In een wellness tuin zijn ze echter onmisbaar. Ze geven een net wat luxere uitstraling en zorgen voor een samensmelting van luxe en natuur in eigen tuin. Dat levert een prachtig en rustgevend plaatje op. De materialen mogen er best wel een beetje geleefd uitzien. Dit zorgt enkel voor meer charme.

4.      Denk ook aan praktische elementen

Ook praktische elementen mogen niet vergeten worden. Welke tuinverlichting ga je bijvoorbeeld gebruiken? Het is wel zo handig als je je ook een weg kunt banen naar jouw wellness tuin in het donker. Juist dan is het natuurlijk heerlijk vertoeven in de sauna of jacuzzi. Wellicht is het ook verstandig om naar ophanghaakjes voor je badjas te kijken. Zo hoef je niet volledig naakt door de tuin te wandelen als de temperaturen onder het nulpunt dalen.