overzettreden voor op de trap
Trappen

Trappen, niet alleen functioneel maar ook een heus mode statement


Trappen zijn een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp in elk huis. Ze nemen niet alleen ruimte in beslag, maar kunnen ook worden gebruikt om de stijl en sfeer van een woning te versterken en hiermee een heus mode statement te maken. In de afgelopen jaren zijn er een aantal trends op het gebied van trappen ontstaan die zowel functioneel als esthetisch zijn.

Trappen trends

Eén van de grootste trends op het gebied van trappen is de opkomst van open trappen. Dit zijn trappen waarbij de treden en leuningen niet volledig zijn omhuld door muren of panelen, maar eerder open en transparant zijn. Dit geeft een gevoel van ruimte en licht in de woning, en kan ook helpen bij het creëren van een moderne en industriële look.

Een andere trend is de toename van traprenovaties, waarbij oude trappen worden gerenoveerd met nieuwe materialen of een nieuwe look worden gegeven door middel van overzettreden op de trap. Dit kan variëren van het vervangen van houten treden door een beton of staal look, tot het toevoegen van verlichting of het aanbrengen van een nieuwe kleur.

Een andere trend is de opkomst van trapontwerpen die zowel functioneel als decoratief zijn. Dit kan zijn in de vorm van opbergruimte onder de trap, of trappen die dienen als boekenplanken of andere opbergoplossing.

Trappen in verschillende stijlen

Er zijn veel verschillende trapstijlen, afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar en de architectuur van je huis. Hier zijn enkele van de meest populaire trapstijlen:

  • Traditionele trap: Een traditionele trap heeft een klassieke uitstraling en wordt vaak gebruikt in oudere huizen. Deze trappen zijn vaak gemaakt van hout en hebben een ronde of gewelfde balustrade.
  • Moderne trap: Een moderne trap heeft een strakke en geometrische uitstraling. Deze trappen zijn vaak gemaakt van glas, staal of beton en hebben geen ornamenten of versieringen.
  • Open trap: Een open trap heeft geen leuning of balustrade, waardoor de trap een open en luchtige uitstraling krijgt. Deze trappen zijn vaak gemaakt van glas of staal en zijn populair in moderne huizen.
  • Wenteltrap: Een wenteltrap is een trap die zich in een cirkel omhoog draait. Deze trappen zijn vaak klein en worden veelal gebruikt in kleinere ruimtes.
  • Spiltrap: Een spiltrap heeft twee losse treden die naast elkaar staan. Deze trappen zijn vaak gemaakt van hout en worden vaak gebruikt in grotere huizen.


Dit zijn slechts enkele van de vele verschillende trapstijlen die beschikbaar zijn. Elk van deze stijlen heeft zijn eigen unieke kenmerken en kan worden aangepast aan de specifieke eisen en wensen van de eigenaar.

Trap versleten? Denk eens aan overzettreden!

Een ander aspect waar veel aandacht aan wordt besteed bij het ontwerpen van trappen zijn de overzettreden. Als je bijvoorbeeld zoekt op “overzettreden trap” kom je vaak bij sites voor mensen die op zoek zijn naar een trapontwerp dat zowel functioneel als esthetisch is. Deze treden zijn een stuk breder dan gewone treden en kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout of steen. De overzettreden worden over de bestaande traptreden heen geplaatst en jouw trap kan hierna weer jaren vooruit.

Een groot voordeel van overzettreden is dat ze ook een manier zijn om extra opbergruimte te creëren. De bredere treden kunnen worden gebruikt om boeken, schoenen of andere items op te bergen, waardoor de trap een multifunctioneel element in de woning wordt.

Daarnaast kunnen overzettreden ook worden gebruikt om de trap een unieke en opvallende uitstraling te geven. Bredere treden kunnen worden gemaakt van bijzondere materialen of kleuren, waardoor de trap een echte blikvanger in de woning wordt.

Een ander voordeel van overzettreden is dat ze veiliger zijn dan gewone treden. Bredere treden zijn makkelijker om op te staan en af te dalen, waardoor de kans op misstappen wordt verminderd. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor huizen waar kinderen of oudere mensen wonen.

Ten slotte zijn overzettreden een geweldige optie voor mensen die hun trap willen renoveren. In plaats van een volledige traprenovatie, kunnen de oude treden worden vervangen door bredere overzettreden. Hierdoor wordt de trap een nieuw leven ingeblazen zonder dat er een grote renovatie nodig is.

Kortom, overzettreden zijn een geschikte optie voor mensen die op zoek zijn naar een trapontwerp dat zowel functioneel als esthetisch is. Ze bieden extra opbergruimte, geven de trap een unieke en opvallende uitstraling, zijn veiliger dan gewone treden en kunnen worden gebruikt voor traprenovaties. Als je op zoek bent naar een manier om je trap een nieuw leven in te blazen, dan is het plaatsen van overzettreden op je trap zeker het overwegen waard.