Techniek in huis Zonnepanelen

Zijn zonnepanelen een goede investering?

Zonnepanelen zijn de belangrijkste bron van hernieuwbare energie voor onze huizen en bedrijven. Steeds meer gebouwen kiezen ervoor om ze te laten installeren. Het is echter belangrijk om te begrijpen waarom zonnepanelen goed zijn en wat ze kunnen opleveren. Als je jezelf afvraagt of zonnepanelen de moeite waard zijn en of ze een goede investering zijn, lees dan verder om te weten te komen waarom je moet overwegen om een zonnepanelen systeem te installeren. 

Voordelen van zonnepanelen

Alternatieve “groene” energie is overal ter wereld in opkomst. Het aandeel van zonne-energie in de groene markt groeit in vele landen snel, net als in Nederland. Voor degenen die nog geen gebruik hebben gemaakt van zonne-energie, is het bekijken van de voordelen van zonne-energie een kritische factor die moet worden afgewogen vooraleer er wordt overgeschakeld.

Bespaar geld met lagere kosten voor elektriciteit 

Je hoeft minder te kopen bij je energieleverancier en je bespaart geld door je eigen gratis energie op te wekken. Hoe meer je jouw eigen energie kunt produceren, hoe minder je je zorgen hoeft te maken over de hogere energieprijzen. Veel huizen slagen erin om 40 tot 50 procent van hun energie te besparen. Zelfs in de winter en op regenachtige dagen wekken zonnepanelen nog steeds elektriciteit op, hoewel ze in de zomer het meest effectief zijn.

Lagere koolstofuitstoot

Zonnepanelen voordelen gaan niet alleen over geld. Zonnepanelen produceren geen koolstofuitstoot en kunnen dus de impact van uw huis op het milieu aanzienlijk verminderen. Wanneer standaard elektriciteit wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool en aardgas, creëert het broeikasgassen die schadelijk zijn voor onze planeet, dus hoe meer elektriciteit we kunnen opwekken uit hernieuwbare bronnen, hoe beter het is voor ons allemaal. 

 

Indien dit niet genoeg inspiratie was, zouden onze fossiele brandstoffen onvermijdelijk opraken, terwijl de zon een permanente energiebron is. Het is meer dan sterk genoeg om het werk te doen, ook produceert de zon genoeg energie in een uur om de volledige planeet voor een jaar aan te drijven.

Voegt kapitaalwaarde toe aan je huis

Misschien verkoop je op een dag je huis met zonnepanelen. Dan zet zonne-energie je op een goede plek wat betreft de herverkoopwaarde. Met een gebouwd zonnesysteem verhoog je waarschijnlijk de wederverkoopwaarde van je huis in de ogen van toekomstige kopers, van wie een groeiend aantal zich bekommert om hernieuwbare energie. Daarnaast zien zonnepanelen er ook goed uit! Zonnepaneel-installaties voegen een unieke, verfijnde touch toe aan je huis, en ze hebben de neiging om de aantrekkingskracht van je woning te verhogen, ongeacht de algemene stijl van je huis.

Weinig onderhoud en kosten

Na de installatie van de zonnepanelen zijn er geen extra kosten meer te bedenken. Soms wil je jouw zonnepanelen laten wassen om er zeker van te zijn dat ze zoveel mogelijk zonlicht ontvangen. Als je bomen in je tuin hebt, zorg er dan voor dat ze de panelen niet hinderen. Daarnaast hoef je geen ander onderhoud te doen.

Het is echter belangrijk om te begrijpen waarom zonnepanelen goed zijn en wat ze kunnen opleveren.
Het is echter belangrijk om te begrijpen waarom zonnepanelen goed zijn en wat ze kunnen opleveren.

Hoe kies je de juiste zonnepaneel installateur?

Zonnepanelen installeren is een solide investering, dus je moet ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt. De markt is overspoeld met installateurs die elk unieke eigenschappen en diensten aanbieden. Als je niet weet waar je naar moet zoeken, kan het zijn dat je overweldigd wordt door alle informatie. Hier zijn enkele tips om je door het proces te helpen van het kiezen van de juiste installateur van zonnepanelen.

Certificering 

Een goede manier om je keuzes te beperken, is het controleren van de certificering en expertise van het bedrijf. Lees meer over hun eerdere werk en of ze ervaring hebben met het opzetten van systemen op soorten dakbedekking die vergelijkbaar zijn met die van jou.

 

>Het is uiterst belangrijk om een beroep te doen op de diensten van een gecertificeerde zonnepaneel installateur. Als je dat niet doet, zal je niet kunnen genieten van de bescherming die de certificeringsschema’s bieden, omdat het een keurmerk is. Er bestaan verschillende certificering zoals certificaat voor het installeren van zonnepanelen, certificaat voor het ontwerpen van zonnesystemen en zo veel meer. 

Ervaring met installatie 

>Hoe meer ervaring, hoe beter de keuze voor een installateur van zonnepanelen. De praktijk telt voor alles als het gaat om de inzet van zonnepanelen. Het loont dus zeker de moeite om uw onderzoek te doen en uit te zoeken hoe lang ze al actief zijn en hoeveel ervaring ze hebben met het bouwen van zonnepaneelsystemen.

Zonne-energie biedt vele voordelen die het een van de meest veelbelovende energievormen maken.
Zonne-energie biedt vele voordelen die het een van de meest veelbelovende energievormen maken.

Lees beoordelingen van klanten 

Door de tijd te nemen om recensies van het zonne-installatiebedrijf te lezen, kan je de beste installateur vinden. Het doornemen van online beoordelingen kan je namelijk een goed beeld geven van de staat van dienst van het bedrijf. Neem de tijd om de ervaringen van de mensen met de werknemers te lezen en of het bedrijf hun precieze behoeften heeft begrepen en dienovereenkomstige service heeft verleend. Het vragen aan vrienden, familie en buren kan je ook helpen bij het bepalen van de juiste zonnepanelen installateur.

Ontdek de aangeboden garanties

Controleer wat voor garanties het bedrijf biedt, want dit is een essentiële factor bij de keuze van een zonnepanelen-installateur. Het contract van de service omvat het onderhoudsbeleid, de prestatiegarantie van het systeem en de garanties op het vakmanschap. Als er een dergelijk garantiebeleid is, ga dan in detail na wat er precies gedekt is en wat de duur van de garantie is. Zorg ervoor dat je de kleine lettertjes leest om teleurstelling later te voorkomen.

 

Zonnepanelen installeren

>Er zijn twee soorten zonnepanelen: PV en thermisch. Het meest gebruikte type zijn de fotovoltaïsche zonnepanelen (PV), deze vangen de energie van de zon op en zetten deze om in elektriciteit. Ze stellen je in staat om uw huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien. Het andere type paneel is thermische zonne-energie. Deze stellen je in staat om water voor je huis te verwarmen. De meeste huizen zullen fotovoltaïsche zonnepanelen (PV) installeren omdat ze de neiging hebben om veel meer elektriciteit te gebruiken, dus dit is de meest efficiënte manier om te bezuinigen op de rekeningen. Nadat je zonnepanelen zijn geïnstalleerd, is het tijd om te genieten van de voordelen!