Een waterontharder in huis
Techniek in huis

Een waterontharder in huis

Als je hard water en daardoor veel last van kalkaanslag hebt, raden we absoluut aan om een waterontharder te overwegen. Waterontharders zijn de oplossing voor hard water en de schadelijke effecten die het kan hebben op jou, je huishoudelijke apparaten en de leidingen in huis. Kalkaanslag is niet direct schadelijk voor de mens maar wel schadelijk voor apparaten zoals wasmachines. Door kalkaanslag te bestrijden met een waterontharder zorg je ervoor dat het water schoner is en huishoudelijke apparaten langer meegaan.

Waarom een waterontharder?

En als de gezondheidsvoordelen nog niet genoeg zijn, kan een waterontharder je ook nog geld besparen. De kalkaanslag die ontstaat door hard water, ontstaat ook in de huishoudelijke apparaten die gebruikmaken van het water. Hoe meer kalkaanslag er is, hoe harder je moet schoonmaken in de douche bijvoorbeeld. Het zijn allemaal problemen die je kunt tegengaan met een waterontharder. Zacht water laat geen kalkaanslag achter en vermindert de hoeveelheid kalk die je huishoudelijke apparaten moeten bestrijden. 

Beter voor al je apparaten

Zacht water is echt zachter voor alles. Je sanitair en apparaten krijgen niet de kalkaanslag te zien die hard water achterlaat. Dit zal helpen om kalkaanslag gerelateerde problemen in de toekomst te verminderen. Een waterontharder zorgt er ook voor dat het schoonmaken sneller gaat, deels omdat zacht water beter reageert op zeep, waardoor vuil makkelijker verwijderd kan worden.

Waterontharder
Waterontharder

Beter voor je huid

Als je altijd hard water hebt gebruikt om te douchen, weet je misschien niet beter. Je bent eraan gewend geraakt dat je huid droog voelt na het douchen en dat je grote hoeveelheden vochtinbrengende crème nodig hebt om irritatie tegen te gaan. Je staat op het punt om aangenaam verrast te worden. Het blijkt dat het type zeep dat je gebruikt, het merk vochtinbrengende crème of een genetische aanleg voor een droge huid misschien niet de oorzaak zijn. Een van de voordelen van een waterontharder is dat door het verwijderen van de mineralen, het water zachter voor je huid wordt.