Techniek in huis

Besparen op gas en licht

Er zijn meerdere manieren om op de kosten van gas en licht te besparen. Het energieverbruik is over het algemeen de grootste kostenpost die we hebben. Je kan op de eerste plaats gaan bekijken hoe je kan besparen op het verbruik.

Elektriciteit

Op elektriciteit zou je om te beginnen kunnen besparen door in plaats van gloeilampen te gebruiken de ledlampen toe te passen. Nu worden er toch geen gloeilampen meer verkocht dus moet je wel een ander soort energiezuinigere lamp gebruiken. Ook is het belangrijk dat je apparaten die je niet gebruikt helemaal uit te zitten. Dat geldt ook voor je computer. Vaak laten we die onnodig aanstaan. Ook het gebruik van alternatieve energie geeft een besparing op het verbruik.

Gas

We kunnen op het verbruik van gas besparen door vele aanpassingen in huis aan te brengen die misschien al gedaan zijn. Zo zou je het dak, de wanden en de vloer kunnen isoleren. Dit brengt al en behoorlijke besparing met zich mee. Denk ook eens aan dubbel glas te gebruiken. Het vervangen van een oude verwarmingsketel zal aanzienlijk wat gas besparen. Je kan, wanneer je een oude ketel hebt, een nieuwe kopen maar je zou ook voor de mogelijkheid kunnen gaan om er een te huren. Wanneer je huurt dan betaal je maandelijks een klein bedrag maar daarvoor wordt dan wel je ketel onderhouden en onderdelen die stuk zijn vervangen. Wanneer je daarnaast ook een slimme thermostaat gebruikt is dat al een zeer goede stap in de goede richting.

Grootste besparing

Het overgaan naar een andere leverancier kan een grote besparing opleveren. Velen vinden het te veel moeite om over te stappen. Dat is echter helemaal niet waar. Ga eerst daarvoor naar Overstappen.nl om te bekijken hoeveel je kan besparen op je verbruik. Je zal zien dat het vaak enkele honderden euro’s kan verschillen ten opzichte van de energieleverancier die je nu hebt. Dat is dus echte de moeite waard. Je hoeft er in principe verder niet veel voor te doen. Je belt met de energieleverancier met wie je een verbintenis wilt aangaan. Hij/zij zal je met raad en daad bijstaan. Voor eventuele vragen moet je dan bij hem/haar zijn. Wanneer u besluit over stappen zullen ze een contract opsturen waarbij je dan een bedenktijd hebt van ongeveer 14 dagen. Hebben ze dan na die 14 dagen niets gehoord dan zullen ze alles in orde maken. U hoeft verder niets te doen. Ook het opzeggen zal worden verzorgd en een eventuele boete die u krijgt, omdat u stopt met de huidige leverancier, zal betaald worden door de nieuwe. Kijk dus alles goed na hoe je energie kunt besparen.