Babyfoons Techniek in huis

Babyfoons

Babyfoon waakt met oor en oog

Een babyfoon is een directe verbinding tussen de babykamer en de plaats waar u zich bevindt. De geluiden die u opvangt, vertellen u of de baby rustig slaapt, ligt te spelen of huilt. De meeste van dit soort babyfoons zijn ook uitgerust met een rijtje opflikkerende lichtjes. Hoe harder het geluid in de kinderkamer hoe meer lichtjes beginnen te branden. In deze eenvoudige uitvoering bewijst de babyfoon al heel lang goede diensten. Maar er zijn op het gebied van bewaking van de baby de laatste jaren veel nieuwe mogelijkheden bijgekomen.

Wilt u de baby bijvoorbeeld ook op afstand kunnen zien? Geen probleem met de babyfoon met camera. Wilt u de beelden die u ziet opslaan? Ook dat kan. Welke babyfoon u kiest, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. En natuurlijk van uw portemonnee, want extra snufjes moeten wel betaald worden. Babyfoon met beeld De technologie van iPhones, tablets en apps kan voluit worden gebruikt voor de babyfoon nieuwe stijl, waarbij beelden en geluid direct worden doorgegeven naar een andere (afgelegen) plaats.

Bij de babyfoon in de kamer van uw kind hoort een camera die beelden doorgeeft naar een kleurenbeeldscherm in de ruimte waarop u de baby wilt kunnen zien en horen. De techniek staat voor niks. Zo kunt u ook kiezen voor een internetbabyfoon. De IP-camera zendt de beelden van de baby naar uw tablet, iPhone of smartphone met gebruikmaking van WiFi of het 3G-netwerk. Op dit gebied zijn er diverse geavanceerde uitvoeringen op de markt. U kunt daarbij denken aan een inzoomende en zwenkende camera die een deel of bijna de hele babykamer in beeld kan brengen. Sommige babyfoons kunnen een slaapliedje ten gehore brengen, hebben een nachtlampje, waarschuwen als de baby gevoed moet worden of als de temperatuur in de babykamer te hoog of te laag is.

Waar moet u op letten bij aanschaf

Punten van aandacht Waar moet u op letten als u een babyfoon gaat aanschaffen? Even terug naar de eenvoudige babyfoon die alleen geluiden detecteert en doorgeeft. Dit apparaat is zonder meer het goedkoopst en zal in veel situaties voldoen aan uw eisen. Let bij aanschaf van dit apparaatje vooral op het bereik. Het bereik staat vermeld in de productbeschrijving. U doet er verstandig aan het bereik wat ruim te nemen omdat dat in de praktijk door allerlei omgevingsfactoren meestal lager uitpakt dan aangegeven staat. Woont u in een flat of een rijtjeshuis, dan kan een babyfoon die werkt via WiFi of het 3G-netwerk gestoord worden door andere apparaten in de buurt. Met een babyfoon met meerdere kanalen kunt u kiezen voor een vrij kanaal. Ook bij de babyfoons met camera kunnen voorzien zijn van waarschuwingslichtjes. Heel handig als u televisie zit te kijken of er druk gepraat wordt in de kamer.