voordelen soundbar
Apparatuur Techniek in huis

5 voordelen van een soundbar in huis

Ontbreekt bij jou nog een soundbar in huis? Dan is de kans groot dat je niet weet wat je meemaakt op het moment dat je een soundbar aansluit op je televisie. Veel mensen denken: het geluid van de TV mag wel een tandje beter, maar beseffen niet hoe heerlijk het is om écht goed geluid te hebben. Dit is ook direct de reden waarom wij de vijf grootste voordelen van een soundbar op een rijtje gezet hebben!

Voordeel 1. Veel beter geluid

De combinatie van scherp beeld en geluid van hoge kwaliteit zorgt voor de ultieme bioscoopervaring. Deze combinatie is dan ook de reden waarom jij in de bioscoop volledig in de film gezogen wordt. Op dit moment is er geen enkele TV dat ook maar enigszins in de buurt komt op het gebied van geluid. Door een soundbar in huis te halen kom je daarentegen aardig in de buurt.

Een soundbar bestaat meestal uit 2 speakers (soms met subwoofer of meer speakers) die samen geweldig geluid weergeven. De beste soundbars van dit moment beschikken over digital sound processing (dsp), waardoor het lijkt alsof het geluid echt vanuit de hele ruimte komt. Een soundbar kopen is een geweldige update voor je woonkamer of slaapkamer.

Voordeel 2. Minder bedrading

Je best gedaan om alle bedradingen van de TV en mediabox weg te werken? Dan zit je natuurlijk niet te wachten op extra bedradingen van de soundbar. Gelukkig is dit tijdperk voorbij en zijn er genoeg soundbars verkrijgbaar die bijna draadloos functioneren.

Voordeel 3. Versterking van het TV geluid

Tegenwoordig is het ook mogelijk om de soundbar samen te laten werken met de speakers van je TV. Vooral de soundbars van Samsung staan bekend om het samenwerken met TV-speakers. In dit geval is het niet zo dat een soundbar het geluid van je TV vervangt. De geluidskwaliteit van de televisies van nu is erg goed. Zonde om daar geen gebruik van te maken, vandaar dat steeds meer soundbars aan je TV te koppelen zijn.

Voordeel 4. Ideaal voor het luisteren van muziek

Ben jij een muziekliefhebber en heb je het liefst de hele dag muziek aan staan in huis? Dan is een soundbar een absolute must. Er zijn diverse soundbars verkrijgbaar die ontzettend goed en zuiver muziek weergeven.

Voordeel 5. Spraakbesturing

Een leuke bijkomstigheid van soundbars is de spraakbesturing. Iedere fan van techniek in huis is er gek op. Het is dan ook altijd leuk als je een apparaat met je stem kunt besturen. Wanneer je kiest voor een soundbar met ingebouwde Google Assistent kun je gebruik maken van stembesturing. Met alleen je stem kun je vragen stellen, muziek afspelen en het geluidsniveau bedienen.