Diversen Techniek in huis

7 tips voor het plaatsen van stopcontacten

Voordat je begint met stopcontacten plaatsen in en rond je huis is het belangrijk om hier goed over na te denken. Een stopcontact plaatsen moet je natuurlijk op een doordachte en handige plek doen. In dit artikel geven wij 7 tips voor het plaatsen van stopcontacten. Met deze tips plaats je stopcontacten op een plek waar je er nog jarenlang plezier van hebt.

  1. Stopcontact op de slaapkamer bij je bed aanleggen? Hou rekening met de breedte van je bed voor de plaats waarop je de stopcontacten wilt plaatsen. Ook is het handig om een schakelaar te plaatsen die je vanuit je bed kan bedienen.
  2. Stopcontact in de keuken aanleggen? Plaats er voldoende aan het werkvlak van de keuken. In de keuken heb je vaak veel stopcontacten nodig, zorg er dus voor dat er voldoende geplaatst zijn.
  3. Stopcontacten aanleggen in de garage en de tuin moet je natuurlijk niet vergeten. Stopcontacten in de tuin en garage is ideaal voor het aansluiten van elektrische apparaten. Denk aan tuingereedschap, de vriezer in de garage, een compressor en dat soort dingen.
  4. Plaats in de woonkamer een stopcontact in de buurt van de eettafel. Als je gebruik wilt maken van een fonduestel, bordenwarmer of gourmetstel dan is het handig om een stopcontact in de buurt hebt zitten.
  5. Een ringleiding in de woonkamer is enorm nuttig en handig. Zo sluit je een aantal stopcontacten aan op een aparte stroombaan die je kan onderbreken met één schakelaar.
  6. Tijdens de bouwfase van je woning kan je het beste kiezen om veel stopcontacten aan te leggen. Tegenwoordig worden er steeds meer elektrische apparaten gebruikt.
  7. Binnen een straal van 0,6 m en een hoogte van 2,25 m van je douche of badkuip mag er zich in principe geen stopcontact bevinden


tips voor het plaatsen van stopcontacten